Erdoğan emekli maaşı zammını açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti grup toplantısında önemli açıklamalarda bulunuyor.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Erdoğan emekli maaşı zammını açıkladı
Özellikle emekliler Başbakan'ın açıklamasına kilitlenmiş durumda. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, emekli maaşlarına ilk altı ay için yüzde 4.5 ile yüzde 20.4 arasında zam yapıldığını açıkladı.

KONUŞMADAN SATIRBAŞLARI:

-2009 yılı gerçekten dünyamız için zorlu bir yıl oldu. 2008 yılında başlayan küresel finanskrizi 2009 yılında etkisini ağırlaştırdı. Bir çok ülkede telafisi uzun süre alacak tahribata neden oldu.

-Sözlerimin hemen başında şunu söylemek istiyorum. Küresel ölçekte yaşanan krize rağmen 2009 yılı Türkiye için o ölçekte zorlu ve çetin bir yıl olmamıştır.

-2001 krizinde bu ülkede tam 21 banka fona devredildi. Kimlerin iktidarı döneminde olduğunu biliyorsunuz. Bu bankaların zararı benim milletimin cebinden çıktı.

-Bankaların patronları değil, milletim ödedi. 2008'de daha büyük bir kriz yaşandı, Türkiye'de hiçbir banka batmadı. Niye? Takip mekanizması var, disiplin var.

- 21 banka batarken iktidarda MHP, DSP, ANAP vardı. Çok başarılıydınız da 5 yıl iktidarda kalmanız gerekirken 3.5 yılın sonunda niçin kaçıp gittiniz? Çünkü sizin işiniz değil bu yapamazsınız.

-Seçimler, kapatma davası, cumhurbaşkanlığı seçimleri gibi ekonomiyi derinden etkileyecek gelişmeler yaşadık. Ama Türkiye güçlü ekonomi yapısıyla, krizdeki başarısıyla belirsizlik noktasını aştı.

-2010 zor geçecek diyorlar. Öldük bittik tükendik edebiyatı yapıyorlar. Bunlar ya özgüven eksikliğindeler, yada gönüllerinden geçenleri söylüyorlar.

-2010 Türkiye için 2009'dan çok daha parlak bir yıl olacaktır. 2010 Türkiye için başarılarla dolu bir yıl olacaktır.

-2010 Türkiye'nin gücünün artmaya devam ettiği bir yıl olacaktır. Hedeflerimizi tutturacağımıza, aşacağımıza inanıyorum. Hata payı olabilir. Ancak biz yine gece gündüz çalışacak, aşkla sevda ile yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz.

EMEKLİ MAAŞI

-Emekli maaşını hatırlayın 75-100 TL gibi artış yaptık. Sonra enflasyon üzerinde artırdık. 2002'den 2009'a kadar en düşük SSK emeklisinin maaşı 27,6, Bağkur yüzde 71, 7 oldu. Memur-emekli aylığı yüzde 15.8 arttı.

-Bunlar reel artışlar, enflasyondan arındırılmış. Biz yetinmiyoruz... Emeklilerimizin fazlasını hakettiğini biliyoruz.

-2010'UN MAAŞINI BELİRLEDİK... BU ARTIŞ SSK İŞÇİ- TARIM- BAĞKUR ESNAF VE TARIM EMEKLİLERİ OLANLARI KAPSIYOR...

-İLK 6 AY İÇİN EN DÜŞÜK AYLIK YÜZDE 20,4...

-EN YÜKSEK AYLIĞI YÜZDE 4,5 ORANINDA ARTIRIYORUZ
...

-İlk altı ay 60-101 TL ikinci altı ayda 74-172 TL artış olacak. En düşük SSK emeklisi 683 TL'ye çıktı. Tarım emeklisi 480 esnaf emeklisi 555 Bağkur tarım emeklisi 380 TL maaş alacak.




Takvim Kaynak Tercihleri

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler