Cezaevi para basıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ekim 2009 Güncelleme 31 Ekim 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Şehrin en ortası, hatta güneşin 'en' güzel doğduğu, denizin 'en' güzel göründüğü bir tepede Maltepe Cezaevi. Her birinin ayrı bir hikayesi olan tam 4 bin 349 tutuklu ve hükümlüyü barındırıyor. Kendilerine göre hepsinin haklı bir nedeni var 'duvar'ların ardında olmalarında. Kimisi ummadığı bir anda katil olduğunu, kimisi ise 'yaşamak' için çaldığını anlatıyor. Ama hepsinin buluştuğu ortak nokta "özgürlükleri"ni özlemeleri.

4 bin 349 hikaye
Gün, duvarların öbür yanındaki gibi başlıyor onlara. Sabah çalan saatlerle uyanıyorlar. Kahvaltılarının ardından dağılıyorlar görev yerlerine. Kimi servislerle Kartal Adliyesi'ne kimi ise cezaevi içerisindeki görev yerlerine gidiyor.Adliyede ya otopark görevlisi ya da büfede ekmek satmak için başlıyorlar mesaiye. Cezaevinde olanlar ise yemekhane, çamaşırhane, mutfak, fırın, restoran, oto tamir, mobilya, demir doğrama, resim ve inşaat atölyelerinde görev alıyor.

Cezaevinde günde 12 bin ekmek üretiliyor
Cezaevinde günlük 12 bin adet ekmek üretiliyor. Üretilen ekmeklerle cezaevinde bulunan 4 bin 349 mahkumun ihtiyacı karşılanıyor. Personel ile ziyarete gelen tutuklu ve hükümlülerin yakınları da bu ekmeklerden yiyebiliyor. Mahkumların dışındakilere 400 gramlık ekmek 60 kuruş, 200 gram ekmek ise 30 kuruştan satılıyor.