YKS tercihleri ne zaman bitecek? ÖSYM-YKS tercih robotu 2021! Üniversite kayıtları hangi tarihte…

Gündemde yoğun bir şekilde YKS tercihleri ne zaman bitecek? Sorusunun yanıtı araştırılıyor. Üniversite sınavına katılan milyonlarca kişi 5 Ağustos itibariyle tercih işlemlerine başladı ve ne zaman sona ereceği merak konusu oldu. ÖSYM’nin adaylara kolaylık olarak sunduğu YKS tercih robotu 2021 üzerinden işlemler yapılıyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, YKS baraj puanı ile ilgili yaptığı açıklamalar gündemde büyük ilgi gördü, peki baraj puanı kaç? Üniversite kayıtları hangi tarihte alınacağı belli oldu mu?

Giriş Tarihi 12 Ağustos 2021, 19:34 Güncelleme 12 Ağustos 2021, 19:34
YKS tercihleri ne zaman bitecek? ÖSYM-YKS tercih robotu 2021! Üniversite kayıtları hangi tarihte…

İÇİNDEKİLER

YKS tercihleri ne zaman bitecek? ÖSYM-YKS tercih robotu 2021! Üniversite kayıtları hangi tarihte? Sorgulamaları arama motorları üzerinden sıklıkla yapılır oldu. Milyonlarca kişi sınava katıldı ve yerleşmek istediği okullar için üniversite tercihlerini yapıyor. İşlemlerini henüz tamamlamamış olanlar ise ne zaman sona ereceğini merak ediyor. Diğer yandan üniversite kayıtları ile ilgili tüm bilgiler haberimizde yer alıyor.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTECEK?

2021 YKS tercihleri 5-20 Ağustos 202 tarihleri arasında alınacak. Adaylar tercihlerini, T.C. Kimlik numarası ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklar.

YKS AYT BARAJ PUANI KAÇ OLDU?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan açıklamasında, "Genç kardeşlerime bir müjde vermek istiyorum. Yüksek Öğretim Kurulumuz, 2021 YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırmıştır. Bu ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT'de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacaktır. Yapılan bu önemli değişiklikle birlikte üniversite tercih sürecinin tüm kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cumhur İttifakı olarak gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

KAÇ ÖĞRENCİ BARAJI GEÇTİ?

Başarı puan yüzdelerine göre TYT'ye katılan adayların yüzde 68'i 150 puan ve üzeri alarak barajı geçti.

AYT'de alan ağırlık değerlendirmelerde ise sayısal puan türünde adaylarının yüzde 42,85'i, Sözel'de 60,09'u, Eşit Ağırlık puan türünde yüzde 48,04'ü ve dil alanına yüzde 80,68'i 180 ve üzeri puan alarak barajı geçti.

Kontenjan sayılarının fazla olması nedeniyle daha çok adayın tercih yapabilmesi için baraj puanını düşürülmesi yönünde talepler oluşurken YÖK'ten beklenen açıklama bugün geldi ve çalışmaların tamamlanarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunulduğu ifade edildi.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 1-7 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 31 Ağustos-5 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklar. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2021 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacak.