YKS sınav yeri, bina ve sınav salonu sorgulama! 2024 YKS sınav giriş belgesi ekranı! YKS sınav giriş yeri ne zaman açıklanacak?

YKS sınav yeri, bina ve sınav salonu sorgulama: 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) katılacak öğrenciler, sınav tarihinin yaklaşmasıyla birlikte sınav giriş belgelerinin yayımlanacağı tarihe dair büyük bir merak içinde. Okulların kapanmasına sayılı günler kala, öğrenciler ve aileleri bu önemli belgenin ne zaman erişime açılacağına dair bilgi arayışlarını internet üzerinden yoğunlaştırdı. Sınav giriş belgesi, öğrencilerin sınav günü sınav merkezlerine giriş yapabilmeleri için gereken ve sınav yerlerini gösteren kritik bir doküman olarak ön plana çıkıyor. Bu nedenle, 2024 YKS sınav giriş belgelerinin yayımlanma tarihi, öğrenciler için büyük önem taşıyor ve bu konuda yapılan duyuruları dikkatle takip ediyorlar. Peki, YKS sınav giriş yerleri ne zaman belli olacak?

Giriş Tarihi 11 Nisan 2024, 11:48 Güncelleme 11 Nisan 2024, 11:49
YKS sınav yeri, bina ve sınav salonu sorgulama! 2024 YKS sınav giriş belgesi ekranı! YKS sınav giriş yeri ne zaman açıklanacak?

İÇİNDEKİLER

Üniversite hayali kuran yüz binlerce gencin heyecanla beklediği 2024-YKS için geri sayım başladı. Sınava hazırlanan adaylar, sınav tarihi kadar sınav giriş yerlerini de merak ediyor. Peki, YKS sınav giriş yerleri ne zaman belli olacak?

YKS SINAV GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden, sınav tarihinden yaklaşık 10 gün önce sınav yerlerini öğrenebilecek.

Mayıs ayının son haftasından itibaren belgelerin erişime açılacağı tahmin ediliyor.


Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesini, ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebilecek.



SINAVA GİRİŞTE GEREKLİ BELGELER

Adaylar, sınava giriş belgelerini, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebilecek.

Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı yer alacak. Hiçbir aday sınava giriş belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremeyecek.



Adaylar, sınavın ilgili oturumuna ait sınava giriş belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorunda olacak.

Sınavın ilgili oturumuna ait sınava giriş belgesini yanlarında bulundurmayan adaylar, sınav binasına alınmayacak. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunlu olacak. Adaylar, bu belgelerin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat edecek.



Belgenin ön yüzünde ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret ve benzeri bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacak.