YKS EK TERCİH SONUÇ: sonuc.osym.gov.tr! YKS ek tercih sonuçları bugün açıklanır mı? 2023 Üniversite YKS ek kayıt tarihleri!

YKS ek tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak sorusu gündemde adaylar tarafından sıkça araştırılır oldu. 2023 YKS ek tercihleri ÖSYM tarafından 12 Eylül 2023 tarihinde başladı. Son gün 17 Eylül 2023 saat 23:59 olarak açıklandı. Gözler şimdi ek tercih sonuçlarında. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 17 Eylül 2023, 18:05 Güncelleme 20 Eylül 2023, 10:40
YKS EK TERCİH SONUÇ: sonuc.osym.gov.tr! YKS ek tercih sonuçları bugün açıklanır mı? 2023 Üniversite YKS ek kayıt tarihleri!

İÇİNDEKİLER

YKS ek tercihleri 17 Eylül 2023 saat 23:59'da sona erdi. Ek tercihte bulunan binlerce aday şimdi ''Üniversite ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?'' sorusuna yanıt arıyor. Ek tercih sonuçlarıyla birlikte üniversite ek kayıtları başlayacak. İşte YKS ek tercih sonuç sorgulama ekranı: sonuc.osym.gov.tr ve üniversite ek kayıt tarihleri...

YKS 2023 EK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sonuç tarihi ÖSYM tarafından ilan edilmedi. Ancak sonuçların 17 Eylül'den sonra yaklaşık 7 gün içerisinde açıklanması bekleniyor. Üniversite kayıt tarihlerinin de önümüzdeki günlerde duyurulması bekleniyor. Gelişmeler oldukça Takvim.com.tr'den öğrenebilirsiniz.

EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Adaylar, 2023 YKS ek yerleştirme sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir.

EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecek.

Yükseköğretim programlarının 2023-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak.

Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.