YKS BOŞ KONTENJAN LİSTESİ 2023 PDF || ÖSYM ek tercih kılavuzu ile YÖK ATLAS YKS boş kontenjanlar, üniversite taban puanları, başarı sıralaması ve kontenjanları

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek tercih dönemi heyecanla bekleniyor. Üniversite kayıtlarının tamamlanmasının ardından, boş kontenjanlara yönelik 2. tercih süreci başlayacak. YKS sonuçlarını değerlendiren adaylar, yerleşemedikleri programlar için yeni fırsatlar araştırıyorlar. Bu süreçte, YKS boş kontenjanları, üniversitelerin taban puanları ve başarı sıralamaları göz önüne alınarak listeler halinde yayımlanacak. İşte YKs boş kontenjan listesi...

Giriş Tarihi 02 Eylül 2023, 16:26 Güncelleme 02 Eylül 2023, 16:26
YKS BOŞ KONTENJAN LİSTESİ 2023 PDF || ÖSYM ek tercih kılavuzu ile YÖK ATLAS YKS boş kontenjanlar, üniversite taban puanları, başarı sıralaması ve kontenjanları

İÇİNDEKİLER

ÖSYM tarafından yayımlanacak olan YKS ek tercih kılavuzu 2023, adayların ek yerleştirme işlemlerini nasıl gerçekleştireceklerini belirleyecek. Üniversitelerin boş kontenjan listelerini öğrenmek için ise YÖK ATLAS veya ÖSYM'nin resmi web sitesi kullanılabilecek.

YKS EK TERCİHLERİ NE ZAMAN 2023?

YKS yerleştirme sonuçlarına göre kayıt hakkı kazanan adaylar, üniversite kayıt işlemlerini 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında yapacak. Üniversite elektronik kayıtları ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Üniversite kayıtlarının 1 Eylül'de biteceği göz önünde bulundurulduğunda 2023 YKS ek tercih işlemlerinin Eylül ayının ikinci haftası başlaması bekleniyor.

YKS BOŞ KONTENJANLAR 2023

Bilindiği üzere herhangi bir üniversiteye kayıt hakkı kazanamayan öğrenciler ek yerleştirmelerde şanslarını deneyecek. Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra YKS boş kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2023-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacak.

YKS ek tercih süreci, üniversite kayıtlarının 1 Eylül tarihinde son bulmasının ardından boş kontenjanların belirlenmesiyle başlayacak. Boş kontenjanların Eylül ayının ikinci haftası açıklanması bekleniyor. Böylece YKS ek tercihlerinin Eylül ayının ikinci haftası başlayacağı söylenebilir.

2023 EK YERLEŞTİRME KILAVUZU YAYINLANDI MI?

YKS ek tercih taban puanları ve boş kontenjanları gibi bilgilerin yer aldığı 2023-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu henüz yayınlanmadı. YKS ek tercih tarihleri takvimi ve kılavuzu ile ilgili ÖSYM'den henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Konuyla ilgili ÖSYM tarafından açıklama geldiğinde haberimiz güncellenecektir.

YKS EK YERLEŞTİRME ÜCRETİ NE KADAR?

Ek yerleştirme tercih ücreti 50,00 TL olacaktır. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve yerleştirme işlemine dahil edilmeyecektir.Yatırılan yerleştirme ücretleri her ne sebeple olursa olsun iade edilmeyecek ve devredilmeyecektir. ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacaktır.