YKS 2 .ek tercih (3. ek tercih) boş kontenjanları, taban ve tavan puanları! ÖSYM ek tercih kılavuzu 2021!

Son dakika! YKS 140 puanla ek tercihlerin ne zaman yapılacağı belli oldu. Binlerce adayın bekledi son ek tercih tarihleri ÖSYM Başkanı Halis Aygün tarafından duyuruldu. Peki YKS ek tercihler ne zaman yapılacak? Boş kontenjan kaldı mı? İşte YKS 140 puanla ek tercih kılavuzu! YKS 3. ek tercih (2. ek tercih) boş kontenjanları, taban ve tavan puanları!

Giriş Tarihi 14 Ekim 2021, 10:01 Güncelleme 14 Ekim 2021, 10:01
YKS 2 .ek tercih 3. ek tercih boş kontenjanları, taban ve tavan puanları! ÖSYM ek tercih kılavuzu 2021!

İÇİNDEKİLER

Son dakika! YKS ek tercih tarihleri duyuruldu. ÖSYM Başkanı Halis Aygün Twitter hesabından yaptığı açıklamada ek tercihlerin ne zaman başlayacağını bildirdi. YKS 140 puanla ek tercih tarihleri belli oldu. İşte YKS 140 puanla ek tercih kılavuzu ve YKS 3. ek tercih (2. ek tercih) boş kontenjanları, taban - tavan puanları haberimizde...

YKS 2. EK TERCİH (3. EK TERCİH) BOŞ KONTENJANLARI, TABAN VE TAVAN PUANLARI!

ÖSYM Başkanı Halis Aygün Twitter taptığı açıklamada, ''2021-YKS İkinci Ek Yerleştirme tercih işlemlerini yarın başlatacağız.
Tercihlerinizi 14-18 Ekim tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr sayfamızdan ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan yapabilirsiniz.
Yapacağınız tercihlerin şimdiden hayırlı olmasını dilerim.'
' ifadelerini kullandı.

Boş kontenjanlar, taban ve tavan puanları yarın yayımlanacak.

YKS EK TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI MI?

YKS 2. ve son ek tercihler yarın başlayacak. Ek tercih kılavuzu da ÖSYM tarafından yayımlanacak. 14 Ekim'de başlayacak ek tercihler için boş kontenjanların yer aldığı kılavuz yayımlandığında haberimizde yer verilecektir.

YKS İKİNCİ EK YERLEŞTİRMEDE KİMLER TERCİH YAPABİLECEKTİR?

2021 YKS İkinci Ek Yerleştirmede; merkezi yerleştirme ve ek yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleşmeyen adaylar ile TYT puanı 140-150 aralığında olan adaylar ve AYT/YDT puanı 170-180 aralığında olan adaylar tercih yapabileceklerdir. Ayrıca, özel yetenek sınavı sonucu ile bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran adaylar da İkinci Ek Yerleştirmede tercih yapabileceklerdir.

2021-YKS merkezi yerleştirme ve ek yerleştirmede ÖSYM tarafından bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, 2021-YKS İkinci Ek Yerleştirmede tercih yapamayacaklardır.

YKS İKİNCİ EK YERLEŞTİRMEDE EN KÜÇÜK PUAN ŞARTI OLACAK MI?

Evet. 2021-YKS İkinci Ek Yerleştirmede;

a) Merkezî yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan ancak, yerleştirilen adaylardan bazılarının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan Tablo-3'teki ön lisans programları ile Tablo 4'teki lisans programlarını, ilgili programın puan türünde programın en küçük puanına eşit veya daha büyük yerleştirme puanına sahip olan adaylar,

b) Merkezi yerleştirmede kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan programları ise ilgili yerleştirme puanı hesaplanmış tüm adaylar tercih edebileceklerdir.