Yedekte kalanlar ne yapmalı 2023? KYK yurt yedek ne demek? e- Devlet yurt KYK yurt yedek sırası ne zaman gelir 2023?

KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu), her yıl binlerce üniversite öğrencisine yurt imkanı sunmaktadır. Ancak bazen başvuruların fazla olması nedeniyle, yurt yerleştirme sonuçları herkes için olumlu olmayabilir. İşte bu durumda devreye KYK yurt yedek başvuruları girer. Peki, KYK yurt yedek nedir ve nasıl başvurulur?

Giriş Tarihi 30 Eylül 2023, 08:05 Güncelleme 30 Eylül 2023, 08:05
Yedekte kalanlar ne yapmalı 2023? KYK yurt yedek ne demek? e- Devlet yurt KYK yurt yedek sırası ne zaman gelir 2023?

İÇİNDEKİLER

KYK yedek yurt hakkında yapılan araştırmalar son saatlerde hız kazandı. Yüz binlerce öğrenci KYK yurt sonuçların açıklanacağı saate odaklandı. Yurt yedek öğrenciler, kesin kayıtlarını yaptırmayanların yedekleri anlamına geliyor. Kesin kayıt döneminin sona ermesinin ardından, "yurt yedek" olan öğrenciler başvuru yapabilecek. İşte konu hakkında detaylar...

e- Devlet yurt KYK yurt yedek sırası ne zaman gelir 2023?

Henüz konu hakkında resmi açıklama gelmedi. Yedek listesi açıklandığında detaylar netleşecektir...

KYK YURT YEDEKTE NE DEMEK?

Yurt yedek öğrenciler, kesin kayıtlarını yaptırmayanların yedekleri anlamına geliyor. Kesin kayıt döneminin sona ermesinin ardından, "yurt yedek" olan öğrenciler başvuru yapabilecek.

KYK YEDEKTE KALANLAR NE YAPACAK?

KYK yedekte kalan öğrenciler Bakanlıkça belirlenen tarihlerde yedek alım sonuçları açıklanmaktadır. Sonuçların http://sonuc.gsb.gov.tr internet adresinden takip edilmesi gerekmektedir.

Yedek sırada yurt hakkı bekleyen ama farklı bir ilde bulunan bir öğretim programında öğrenim görecek öğrencilerin, yeniden yurt başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında ilk başvuruda verilen yedek sırasının iptal edileceği uyarısı verilecek olup; başvuruya devam edilmesi halinde ilk yapılan başvuru geçersiz sayılacaktır.

Başvuru sonuç ekranında yedek sırada olduğu belirtilen öğrencilerin yapması gereken işlem nedir?

Bakanlıkça belirlenen tarihlerde yedek alım sonuçları açıklanmaktadır. Sonuçların https://www.turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvuru-sonucu-sorgulama linkinden takip edilmesi gerekmektedir.

Yurtta kalmaya hak kazanan ve ilk kayıt ücretini yatırarak onay işlemini yapan bir öğrencinin kaç gün içerisinde yurt müdürlüğüne başvurup işlemlerini yerine getirmesi gerekmektedir?

İlk yerleştirme sonrası yurtlara yerleştirilen öğrencilerin öğrenim gördükleri öğretim kurumunun akademik takvimine göre yurtta barınmaya başlamaları esastır. Öğrenciler belirtilen tarihte yurtta kalamayacak ise yurt müdürlüğü ile iletişime geçip izin almalıdır. Yedek listeden yurda yerleşen öğrenciler ise ilk kayıt ücretini yatırdıktan sonra yurtta barınmaya hemen başlamalıdır; yurtta kalamayacakların ise yurt müdürlüğünden izin almaları gerekmektedir.