Ve tarih belli oldu... 2020 YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Akademik kariyer hedefleyen binlerce kişinin giriş yaptığı 2020 YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? YÖKDİL sınav sonuç açıklanma tarihi belli oldu. Lisansüstü eğitim veya akademik kariyer hedefleyen kişiler tarafından Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) puanına ihtiyaç duyuluyor. YÖKDİL sınavı 1 Mart tarihinde yapılmıştı. Peki, 2020 YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak? YÖKDİL sınav sonuçları için tarih verildi.

Giriş Tarihi 05 Mart 2020, 09:52 Güncelleme 05 Mart 2020, 09:53
Ve tarih belli oldu... 2020 YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

İÇİNDEKİLER

YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak? 2020 YÖKDİL sınav sonuç tarihi için ÖSYM sınav takvimi yoğun şekilde araştırılıyor. 1 Mart tarihinde yapılan YÖKDİL/1 sınavının ardından YÖKDİL sonuçları merak ediliyor. YÖKDİL'in 2. sınavı için başvurular 17-27 Temmuz 2020 tarihleri arasında alınacak. YÖKDİL ikinci sınavı 13 Eylül 2020'de yapılacak. YÖKDİL sınavına akademik kariyer düşünen kişiler yoğun katılım gösteriyor. İşte, 2020 YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı…

Detaylar için bir sonraki sayfaya geçiniz...

YÖKDİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin açıkladığı 2020 Yılı Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi ile 2020 YÖKDİL sonuç tarihi paylaşılmıştı. Takvime göre YÖKDİL sonuçları 26 Mart 2020 tarihinde açıklanacak.

YÖKDİL NEDİR?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) adayların kendi alanlarındaki (fen ve mühendislik, sosyal ve beşeri bilimler, sağlık) dil becerilerini belirlemeye yönelik düzenlenen bir yabancı dil sınavıdır. YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir.

YÖKDİL'E KİMLER BAŞVURABİLİR?

YÖKDİL sınavına, yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar başvurabilir.

YÖKDİL PUANI NERELERDE KULLANILIR?

- Öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına başvurularda (araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, okutman, uzman, çevirici)

-Yüksek lisans ve doktora öğrencisi olmak için yapılan başvurularda

-Doçentlik sınav başvurusunda

-Yabancı dille eğitim verilen üniversitelerde aranan dil kriterlerinde.