Okula giden kapıda kalacak: O üniversiteler artık böyle eğitim verecek! Üniversitelerin 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencileri için büyük değişiklik!

Yeni eğitim-öğretim yılına adım attığımız şu günlerde, öğrenciler ve üniversiteler arasında büyük değişim rüzgarları esiyor. Pandeminin etkisi altında birçok üniversite, geleneksel sınıf eğitimini geride bırakarak online eğitime yöneldi. Bu dönüşümle birlikte, üniversite öğrencileri için yeni bir eğitim deneyimi başladı. İşte online eğitime başlayan üniversiteler...

Giriş Tarihi 18 Eylül 2023, 15:40 Güncelleme 18 Eylül 2023, 15:40
Okula giden kapıda kalacak: O üniversiteler artık böyle eğitim verecek! Üniversitelerin 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencileri için büyük değişiklik!

İÇİNDEKİLER

Son dönemde gündemi meşgul eden online eğitim süreci için bir dizi açıklama yapılıyor. Online eğitim sunacak üniversiteler arasına yeni eklemeler yapıldı. Rektörlük tarafından yapılan resmi açıklama ile online eğitim kararı alındığı belirtildi. İşte online eğitim açıklaması yapan üniversiteler...

3 ÜNİVERSİTEDEN ONLİNE EĞİTİM KARARI

Yapılan rektörlük açıklamalarına göre, üç üniversite daha online eğitim yolunda adım atıyor. Bu yeni gelişmeye göre, uygulamalı eğitimler dışında kalan diğer bölümlerde online eğitim süreci başlıyor.

👉MALATYA TURGUT ÖZEL ÜNİVERSİTESİ

2023-2024 eğitim öğretim yılı güz dönemini kapsayacak Lisans ve önlisans bölümlerinde eğitimlerin online yapılacağını duyuran Rektör Prof.Dr. Recep Bentli, online olacak bölümlerin 11 Eylül Pazartesi günü senato kararı ile birlikte yayınlandığını duyurdu.

👉ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ

2023-2024 akademik yılı eğitim öğretim süreci kapsamında yapılacak eğitimlerin online olmasına karar veren bir diğer üniversite ise Adıyaman Üniversitesi oldu.4 Eylül 2023 tarihinde rektör Prof. Dr. Mehmet KELLEŞ tarafından yapılan açıklama ile birlikte eğitimlerin online eğitime çevrildiği duyuruldu. Rektör Kelleş tarafından yapılan açıklamada yer alan ifadeler şu şekildedir:

"4 Eylül 2023 tarihinde Rektörümüz başkanlığında toplanan Üniversitemiz Senatosunda 2023-2024 Akademik Yılı eğitim-öğretim süreci değerlendirilmiştir. Buna göre 6 Şubat tarihli depremler sonucunda şehrimizde meydana gelen olumsuzluklar, üniversitemize ait binaların ve dersliklerin etkilenme durumları, kampüsümüzdeki alt yapı problemleri, tamamlanan/devam etmekte olan yapım/onarım çalışmaları, akademik-idari personellerimizin barınma sorunları ve öğrencilerimizin karşılaşabilecekleri olası zorluklar göz önünde bulundurularak 2023-2024 Akademik Yılı eğitim-öğretim sürecinin aşağıdaki tabloda belirtilen şekilde yürütülmesine oy birliği ile karar verilmiştir. Bahar yarıyılı için daha sonra yeniden değerlendirme yapılarak öğrencilerimize ve kamuoyuna ilan edilecektir."

👉KAHRAMANMARAŞ İSTİKLAL ÜNİVERSİTESİ

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketinin ardından online eğitime geçen bir diğer üniversite ise Kahramanmaraş Üniversitesi oldu. 2023'te 2024 akademik yılı eğitim öğretim sürecinin online yapılacağı duyuruldu. Online eğitim yapılacak bölümlerin listesinin 7 Eylül 2023 tarihinde yayınlandığı belirtildi.