2021 YKS tercih sonuçları açıklandı mı? Üniversite 1. yerleştirme sonuçlarına nereden bakılır?

2021 YKS tercih sonuçları için bekleyiş sona erdi. Üniversite yerleştirmeleri için tercihler süreci 5-20 Ağustos tarihlerinde alınmıştı. Üniversitelerin açılmasına az bir süre kala milyonlarca aday yerleşecekleri okullara kayıt yaptırmak için YKS tercih sonuçları hakkındaki son dakika açıklamaları yakından takip ediyor. Peki 2021 YKS tercih sonuçları açıklandı mı? Üniversite 1. yerleştirme sonuçlarına nereden bakılır? İşte 2021 YKS tercih sonuçları hakkında detaylar...

Giriş Tarihi 31 Ağustos 2021, 08:40 Güncelleme 31 Ağustos 2021, 08:40
2021 YKS tercih sonuçları açıklandı mı? Üniversite 1. yerleştirme sonuçlarına nereden bakılır?

İÇİNDEKİLER

Üniversitelerde yüz yüze eğitimin 13 Eylül'de başlayacağı kesinleşti. YÖK okulların zamanında açılması için gerekli önlemleri almaya devam ettiklerini duyurdu. Hayallerindeki üniversite ve bölüme yerleşebilmek için YKS'de ter döken milyonlarca aday bir süredir YKS tercih sonuçlarını bekliyordu. Kampüslerin 13 Eylül'de kapılarını öğrencilere açılacağının netleşmesiyle Üniversite yerleştirme sonuçları hakkında araştırmalar hızlandı. Peki 2021 YKS tercih sonuçları açıklandı mı? Üniversite 1. yerleştirme sonuçlarına nereden bakılır?

ÜNİVERSİTE YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebileceklerdir.

YERLEŞTİRME SONUÇLARINA NASIL BAKILIR?

2021 YKS tercih sonuçlarına adaylar https://sonuc.osym.gov.tr aracılığıyla bakabilecek. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Ancak yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda ve adayın müracaatı üzerine yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecektir.

ÜNİVERSİTE TERCİH SONUCU SORGULAMA EKRANI

2021-2022 ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

Üniversitelerin herhangi bir programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 6-10 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 4-8 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedecekler. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklar. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacak. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2021 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacak. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacak.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi
b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf
d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge
e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri YKS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından http://kamu.turkiye.gov.tr internet adresinde görülebilecektir.
Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir.