Üniversite kayıtları hangi tarihte, ne zaman yapılacak? Üniversiteye kayıt için gerekli belgeler neler?

ÖSYM tarafından YKS tercihleri 23 Temmuz ile 29 Temmuz tarihleri arasında alındı. Tercih işlemlerini tamamlayan milyonlarca öğrenci üniversite kayıtları hakkında araştırmalara başladı. Üniversite kayıtları hangi tarihte, ne zaman yapılacak sorusu bu nedenle merakla araştırılan sorular arasında yer alıyor. Peki, üniversiteye kayıt için gerekli belgeler nelerdir? İşte cevabı....

Giriş Tarihi 30 Temmuz 2019, 23:29 Güncelleme 30 Temmuz 2019, 23:35
Üniversite kayıtları hangi tarihte, ne zaman yapılacak? Üniversiteye kayıt için gerekli belgeler neler?

İÇİNDEKİLER

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin tarafından (ÖSYM) tarafından üniversite tercihlerinin alınmasıyla birlikte kayıt tarihleri hakkında araştırmalar arttı. Adaylar heyecanla üniversite kayıtları ne zaman yapılacak sorusuna cevap arıyor. Merakla beklenen 2019-2020 yılı üniversite kayıt tarihleri belli oldu.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

23-29 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek tercih döneminin ardından üniversite kayıt süreci 19-23 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

Üniversite kayıt süreci 19-23 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. İşte kayıt hakkı kazanan öğrencilerden istenen belgeler;

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi
b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf
d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge
e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri

Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.

ÜNİVERSİTE TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS tercihlerinin ne zaman açıklanacağı henüz belli olmadı. Ancak sonuçların en geç 16 Ağustos Cuma tarihine kadar açıklanması bekleniyor. ÖSYM tarafından tercih sonuçlarının açıklanma tarihi belli olduğunda haberimizin içinde yer alacak.