TC ile YKS sonucu öğrenme ÖSYM sonuç sayfası nereden bakılır? İşte 2019 - 2020 YKS üniversite kayıt tarihi!

2019 - 2020 YKS üniversite kayıt tarihi! TC ile YKS sonucu öğrenme ÖSYM sonuç sayfası nereden bakılır? Sınav sonuçların açıklandığı günden itibaren 10 gün içinde genel amaçlı dilekçe örneği ile ÖSYM'ye başvuruda bulunabilirsiniz. Genel amaçlı dilekçe örneğini bilgisayarınıza yüklemek için şu bağlantıyı takip edin: Genel Amaçlı Dilekçe Örneği, ÖSYM Adaylar dilekçenin aslını ÖSYM'ye ulaştırmalıdır. Faks ile yapılan başvurular işleme alınmayacaktır. YKS ek yerleştirme süreci, YKS tercih sonuçlarının açıklanmasından sonra başlayacak. Ek yerleştirme tarihleri ÖSYM tarafından duyurulacak. Ek yerleştirmede, ön lisans ve lisans programlarına merkezi genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecek.

Giriş Tarihi 06 Ağustos 2019, 12:54 Güncelleme 06 Ağustos 2019, 15:30
TC ile YKS sonucu öğrenme ÖSYM sonuç sayfası nereden bakılır? İşte 2019 - 2020 YKS üniversite kayıt tarihi!

İÇİNDEKİLER

ÖSYM Başkanı Aygün, YKS tercih sonuçlarının açıklandığını bildirdi. Sonuçlara, ÖSYM'nin "sonuc.osym.gov.tr" internet sitesinden ulaşılabilecek. ÖSYM'nin açıklaması ile Üniversite adayları merakla bekledikleri yerleştirme sonuçlarını öğrenmeye başladılar. Aşağıdaki bağlantı ile erişebileceğiniz ÖSYM'nin resmi YKS sınav sonucu sorgulama sayfasına T.C. kimlik numaranız ve aday şifrenizle giriş yaparak tercihleriniz arasından bir üniversiteye yerleşip yerleşemediğinizi öğrenebilirsiniz. ÖSYM son yıllarda sınav sonuçlarını sadece elektronik ortamda açıklamaktadır. Sınav sonuç belgesinin evinize postalanmasını beklemeyin. İtiraz süresi sınav sonuçlarının internetten açıklandığı anda başlar. Dilekçede yer alan Evrak Referans Numarası sütununu doldurmayı unutmayınız. Evrak Referans Numarsı almak için ise ais.osym.gov.tr adresine TC Kimlik No ve aday şifreniz ile birlikte giriş yapın

YKS TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA SAYFASI

ÖSYM'nin açıklaması ile Üniversite adayları merakla bekledikleri yerleştirme sonuçlarını öğrenmeye başladılar. Aşağıdaki bağlantı ile erişebileceğiniz ÖSYM'nin resmi YKS sınav sonucu sorgulama sayfasına T.C. kimlik numaranız ve aday şifrenizle giriş yaparak tercihleriniz arasından bir üniversiteye yerleşip yerleşemediğinizi öğrenebilirsiniz.

YKS TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YKS KAYIT TARİHİ

YKS sonuçlarına göre kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos, elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos'ta yapılacak.

YKS TERCİH SONUÇLARINA NASIL İTİRAZ EDİLİR?

Sınav sonuçların açıklandığı günden itibaren 10 gün içinde genel amaçlı dilekçe örneği ile ÖSYM'ye başvuruda bulunabilirsiniz. Genel amaçlı dilekçe örneğini bilgisayarınıza yüklemek için şu bağlantıyı takip edin: Genel Amaçlı Dilekçe Örneği, ÖSYM
Adaylar dilekçenin aslını ÖSYM'ye ulaştırmalıdır. Faks ile yapılan başvurular işleme alınmayacaktır.

ÖSYM son yıllarda sınav sonuçlarını sadece elektronik ortamda açıklamaktadır. Sınav sonuç belgesinin evinize postalanmasını beklemeyin. İtiraz süresi sınav sonuçlarının internetten açıklandığı anda başlar.

Dilekçede yer alan Evrak Referans Numarası sütununu doldurmayı unutmayınız. Evrak Referans Numarsı almak için ise ais.osym.gov.tr adresine TC Kimlik No ve aday şifreniz ile birlikte giriş yapın. Sağ tarafta, isminizin altında yer alan bağlantılardan Evrak Referans No. Al. yazanı tıklayın. Referans numaranızı alıp dilekçenin ilgili sütununa ekleyin ve bu numarayı bir yere not edin. Çünkü başvuru sonucunuzu bu numara ile sorgulayabileceksiniz.

YERLEŞEMEYENLER İÇİN BİR ŞANS DAHA OLACAK

YKS ek yerleştirme süreci, YKS tercih sonuçlarının açıklanmasından sonra başlayacak. Ek yerleştirme tarihleri ÖSYM tarafından duyurulacak. Ek yerleştirmede, ön lisans ve lisans programlarına merkezi genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecek. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacak. Ek yerleştirme tercih ücreti 20 lira olacak. ÖSYM Yönetim Kurulunun Ocak 2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacak.

EK YERLEŞTİRME NEDİR?

Üniversite sınav sonuçları açıklandıktan sonra öğrencilerin kayıt işlemini gerçekleştirmeleri sonucu boş kalan bölümler ÖSYM'ye bildirilir. boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılır. Herhangi bir üniversiteye yerleştirilen öğrenciler ek yerleştirmeden faydalanamıyor. Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden duyuruluyor.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS sonuçlarına göre kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos, elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos'ta yapılacak.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

Üniversite kayıt süreci 19-23 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. İşte kayıt hakkı kazanan öğrencilerden istenen belgeler;

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi
b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf
d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge
e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri

Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.