Tarih verildi! Okullar ne zaman açılacak? Okullar Eylül’de mi açılacak? Yaz tatili iptal mi?

Okullar ne zaman açılacak? Okullar Eylül’de mi açılacak? Yaz tatil iptal mi? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, milyonlarca öğrencinin ve velinin merak ettiği sorulara yanıt verdi. Haftalar önce alınan karara göre okullar 30 Nisan’a kadar tatil edilmişti. Okulların açılma tarihinin yaklaşması nedeniyle Bakan Ziya Selçuk akıllardaki sorulara yanıt verdi. Bakan Selçuk ilk defa tarih verirken, yaz tatilinde ders işlenmesini düşünmediklerini belirtti.

Giriş Tarihi 22 Nisan 2020, 13:27 Güncelleme 22 Nisan 2020, 17:28
Tarih verildi! Okullar ne zaman açılacak? Okullar Eylül’de mi açılacak? Yaz tatili iptal mi?

İÇİNDEKİLER

Okullar ne zaman açılacak? Okullar Eylül'de mi açılacak? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk merak edilen okullar ne zaman açılacak sorusuna yanıt verdi. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada; "Biz kararlarımızı alırken tek noktadan bakmıyoruz. Yazın da çocuklarımızın dinlenmesini istiyoruz. Biz her türlü telafisini yaparız. Biz bunu hallederiz. Ama toplumun birliğini beraberliğini korumak daha önemlidir." ifadelerini kullandı. Peki, okullar ne zaman açılacak? Bakan Selçuk yaz aylarında okullarda eğitim olmasının planlanmadığını belirtti.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, özel bir TV kanalında okulların ne zaman açılacağına ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Bakan Selçuk'un konuşmasından öne çıkanlar:

Sağlık sorunları giderildiği için okullar açılsın deseler biz buna hazırız. Biz kararlarımızı alırken tek noktadan bakmıyoruz. Yazın da çocuklarımızın dinlenmesini istiyoruz. Biz her türlü telafisini yaparız. Biz bunu hallederiz. Ama toplumun birliğini beraberliğini korumak daha önemlidir. Türkiye'nin gidişatı ya da DSÖ'nün önerisi olumlu yönde olursa biz hemen çalışmalara başarız.

Okulların açılmasında; Temmuz ve Ağustos değil de Eylül ve Ekim aylarını daha dikkate aşıyoruz.

LGS ERTELENECEK Mİ?

LGS ile tarihin değişmesi şu an değişmesi mümkün değil. Ama çocuklarımıza bir şey demek istiyorum. Motivasyonu bozmayalım, okullar herkes için kapalı. Biz 7 Haziran'daki sınavı elbette erteleriz ancak böyle bir durum şu an yok.

SINIF GEÇME VE YAZILILAR NASIL OLACAK?

"Bu dönem sınıf geçme nasıl olacak?" sorusuna Selçuk, "Biz, bir karar vereceksek bunu muhakkak çocuklarımızın lehine veririz" yanıtını verdi. "Yazılılar ne olacak?" sorusu üzerine Bakan Selçuk, "Mevcut durum devam ettiğinde, ilk dönemde yapılan yazılı sınavları baz olarak alacağız ve bu şekilde değerlendirmiş olacağız" diye konuştu.

TELAFİ EĞİTİM DÜZENLEMESİ

Milli Eğitim Temel Kanunu'nda yapılan değişiklikle, öğretmenlerin izinleri ve tatilleri düzenlendi. Buna göre öğretmenler, yaz tatili içinde aralıksız 2 ay izinli olacak ancak bu 2 aylık izin sürelerine dokunulmadan kalan tatil zamanlarında yönetmelikte saptanacak meslekle ilgili çalışmalara katılmakla yükümlü olacaklar.

Rehberlik öğretmenleri; tercih danışmanlığı, alan ve ders seçimi, öğrenci tanılama sürecine bağlı olarak yapılacak çalışmalarda ihtiyaç duyulması halinde izin ve tatil dönemlerinde de görevlendirilebilecek. Bu durumda rehberlik öğretmenlerinin izinleri bir aydan az olamayacak.

İlçe, il veya ülke genelinde genel hayatı etkileyen salgın hastalık, doğal afet, elverişsiz hava koşulları gibi nedenlerle eğitim öğretim faaliyetinin 2 haftadan fazla süreyle yapılamaması halinde uygulanacak telafi programlarının ders yılı içinde tamamlanamadığı durumlarda, yaz tatilinde yapılacak eğitim ve öğretim faaliyetleri nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığınca öğretmenlerin izinleri kısaltılabilecek. Bu durumda öğretmenlerin izinleri bir aydan az olamayacak.

Kendilerine ikinci görev olarak okul/kurum yöneticiliği verilenler ve yüz yüze eğitim yapılmayan eğitim kurumlarında görevli öğretmenler ile Bakanlık merkez teşkilatı ve il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinde görevlendirilen (yöneticilik dahil) öğretmenler, yıllık izinlerini Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre kullanacak.

Okul müdürleriyle müdür yardımcıları, tatil aylarında okul işlerini ayarlamak ve düzenlemek şartıyla sırayla izinlerini kullanacak.

MEB ÇALIŞMA TAKVİMİ

Yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında oldu. (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 16 gün)

İkinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi 3 Şubat 2020'de başladı.

16-22 Mart 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verildi. (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün)

23 Mart 2020 tarihi itibariyle uzaktan eğitime geçildi. Planlamaya göre 30 Nisan Perşembe günü okullar açılacak.

Okulların kapanacağı tarih henüz açıklanmadı.