SONUÇ KYK: YURTKUR KYK yurt başvuru sonuç sorgulama ekranı! 2023 KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı sorusu gündemde üniversite öğrencileri tarafından sıkça araştırılır oldu. Okulların açılmasına az bir süre kala hazırlık, 1. sınıflar ve ara sınıflardan KYK yurt başvurusu yapanlar GSB'den gelecek son dakika açıklamalara odaklandı. İnternet arama motorlarında ''2023 KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? KYK yurt başvuru sonuçlarına nasıl bakılır?'' sorularına yanıt arıyor. İşte son durum...

Giriş Tarihi 10 Eylül 2023, 08:01 Güncelleme 10 Eylül 2023, 08:01
SONUÇ KYK: YURTKUR KYK yurt başvuru sonuç sorgulama ekranı! 2023 KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

İÇİNDEKİLER

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuruları 29 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasında alındı. Gözler bu kez başvuru sonuçlarına çevrildi. KYK yurt başvuruları e-Devlet üzerinden gerçekleştirildi. Peki 2023 KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? KYK yurt başvuru sonuçlarına nasıl bakılır?

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI MI, NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK yurt başvuru sonuçları henüz açıklanmadı. Sonuçların e-Devlet üzerinden ilan edilmesi bekleniyor. Konuya ilişkin son dakika duyuru geldiğinde gelişmeler haberimizde yer alacaktır.

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARINA NASIL BAKILIR?

Yapılan başvuru sonuçları, kurumun resmi web sitesi https://sonuc.kyk.gov.tr adresinden öğrenilebilecek. Konuyla ilgili açıklamalar geldiği zaman haberlerimizde yer vereceğiz.

KİMLERDEN KYK YURT ÜCRETİ ALINMAYACAK?

GSB'den yapılan bilgilendirmeye göre yurt ücreti alınmayacak öğrenciler şöyle;

Şehit eşi ve çocukları, şehidin çocuğu yoksa bekar kardeşleri,

Gazi ve gazi çocukları,

Anne ve babası vefat etmiş olan yirmi beş yaşını geçmemiş öğrenciler,

Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak tamamlayanlar,

Devlet koruması altında olanlar,

Bakanlık yurtlarında ücretsiz barınma hakkına sahiptir.

2023-2024 KYK YURT FİYATLARI

2023-2024 eğitim öğretim yılı için aylık KYK yurt ücretleri şu şekilde açıklandı:

TİP 1: 345 ₺

TİP 2: 405 ₺

TİP 3: 405 ₺

TİP 4: 480 ₺

TİP 5: 510 ₺

TİP 6: 570 ₺

KYK 1. TİP, 2. TİP, 3. TİP, 4. TİP, 5. TİP, 6. TİP YURT NEDİR?

Yurt tipleri, odanın büyüklüğü, kalan kişi sayısı, içerisinde tuvalet banyo barındırması gibi konularda değişiklik göstermektedir.

Daha fazla kişi sayısına sahip odaları bulunan yurtlar bu anlamda daha düşük ücretle fiyatlandırılıyor. Ancak yeni yapılan az kişili odalar ve tuvalet banyo barındıranlar 5. ve 6. tip yurtlarda görülüyor.