Ek üniversite 2. tercihler ne zaman başlayacak? YKS EK TERCİH NE ZAMAN? Kimler ek tercih yapabilir?

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından başlayan ek tercih süreci, adaylara alternatif bir fırsat sunuyor. Bu dönemde, ilk tercihlerine yerleşemeyen veya daha farklı bir seçenek arayışında olan adaylar, tercihlerini gözden geçirebilecek ve yeni bir strateji oluşturabilecekler. Bu nedenle, YKS 2. ek tercih tarihlerinin ne zaman ilan edileceği büyük bir merak konusu haline geldi. Peki, YKS ek tercihler ne zaman? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 20 Ağustos 2023, 10:16 Güncelleme 20 Ağustos 2023, 10:17
Ek üniversite 2. tercihler ne zaman başlayacak? YKS EK TERCİH NE ZAMAN? Kimler ek tercih yapabilir?

İÇİNDEKİLER

Üniversite adaylarının merakla beklediği 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek tercih tarihleri açıklanmamış olsa da, adaylar araştırmalarına şimdiden başladı. 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen YKS tercih işlemleri sonrasında, gözler şimdi YKS ek tercih tarihine çevrildi. Peki, YKS ek tercihler ne zaman? YKS ikinci tercih ne zaman? İşte detaylar...

YKS EK TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

Üniversite kayıt işlemleri 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacak. Üniversite elektronik kayıtları ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

YKS ek tercih döneminin üniversite kayıt işlemleri ardından başlaması bekleniyor. YKS ek tercih takvimi henüz belli olmadı.

KİMLER EK TERCİH YAPABİLİR?

YKS ek tercihi yapabilmek için adayın bu yıl sınava girmiş olması gerekiyor.

Geçtiğimiz yıl sınava katılan adaylar ek tercih yapamayacak. Benzer şekilde 2023 YKS yerleştirme sonuçlarına göre herhangi bir üniversite kazanan aday ek tercihlerden yararlanamaz.