Okula başlama yaşı kaç oldu? İlkokula başlama yaşı kaç olacak? Meclis'te kabul edildi

Okula başlama yaşının kaç olacağı yüz binlerce aile tarafından merakla bekleniyordu. Vatandaşlar bu nedenle "Okula başlama yaşı kaç oldu?" sorusuna merakla yanıt arıyordu. Peki, ilkokula başlama yaşı kaç olacak? İşte merakla araştırılan o sorunun yanıtı...

Giriş Tarihi 27 Haziran 2019, 20:33 Güncelleme 27 Haziran 2019, 23:26
Okula başlama yaşı kaç oldu? İlkokula başlama yaşı kaç olacak? Meclis’te kabul edildi

İÇİNDEKİLER

Okula başlama yaşını 69 aya çıkaran kanun teklifi bir süre önce Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonunda kabul edilmişti. Bu nedenle yasanın Meclis'te ne zaman onaylanacağı aileler tarafından merak ediliyordu. İlkokula başlama yaşını 69 aya çıkaran düzenlemeyle ilgili haber geldi. Peki, okula başlama yaşı kaç oldu? İlkokula başlama yaşı kaç olacak? İşte cevabı...

OKULA BAŞLAMA YAŞI KAÇ OLDU?

İlkokula başlama yaşını 69 aya çıkaran, sözleşmeli öğretmenler ile Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığındaki sözleşmeli personelin kadroya atanması için gerekli süreyi kısaltan kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Kanunla, 66 ay olan ilkokula başlama yaşı 69 ay olarak yeniden düzenlendi. Mecburi ilköğretim çağı, 6-13 yaş grubundaki çocuklar yerine 6-14 yaş grubundaki çocukları kapsayacak.

İlkokulların birinci sınıflarına, o yılın 31 Aralık tarihinde 72 ayını dolduran çocukların kaydı yapılacak ancak çocuğun gelişim durumuna bağlı olarak okula erken başlaması veya kaydın ertelenmesi ile ilgili hususlar yönetmelikle düzenlenecek.

ÇOCUĞUM HANGİ OKULA BAŞLAYACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2019-2020 eğitim-öğretim yılında bütün resmi okullarda eğitim görecek olan okul öncesi, 1'inci ve 5'inci sınıf öğrencilerinin kayıtları ikametgah bilgileri esas alınarak e-Okul sistemine işleniyor.

Veliler, Millî Eğitim Bakanlığı'nın http://e-okul.meb.gov.tr internet adresinde çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu öğrenebilecekler.