Öğretmen ve öğrenciler havalara uçacak! MEB'den mini tatil arası; Haftaya 2+1 gün ders yok! Anaokul, ilkokul, 9.10.11.12. sınıflar...

Eğitim dünyası ve öğrenciler için sevindirici haberler gelmeye devam ediyor. Öğrencileri bekleyen yeniliklerden biri de, hafta sonları dahil olmak üzere üç günlük tatil süresi. Bu özel tatiller, öğrencilere derslerden kısa bir mola verme fırsatı sunacak. Peki, bu tatiller hangi tarihlerde gerçekleşecek? İşte, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2024 yılı için belirlediği tatil takvimi hakkında bilmeniz gerekenler...

Giriş Tarihi 16 Nisan 2024, 08:40 Güncelleme 17 Nisan 2024, 14:36
Öğretmen ve öğrenciler havalara uçacak! MEB’den mini tatil arası; Haftaya 2+1 gün ders yok! Anaokul, ilkokul, 9.10.11.12. sınıflar...

İÇİNDEKİLER

Öğrencilere güzel haberler peş peşe geldi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan takvimle tatil günleri de belli oluyor. Anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise öğrencileri tatili beklerken bir yandan da araştırmalara başladı. İşte detaylar...

3 GÜNLÜK DİNLENME FIRSATI!

Her yıl olduğu gibi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi tatil olarak kutlanır ve okullar o gün tatil edilir.

Bu yıl, 23 Nisan Salı gününe denk geliyor.

Bu düzenlemeyle, öğrenciler ve öğretmenler hafta sonu sonrası sadece pazartesi okula gelecek ve toplamda 3 günlük bir tatilin keyfini çıkaracaklar.

👉20 Nisan Cumartesi: Tatil

👉21 Nisan Pazar: Tatil

🔔22 Nisan Pazartesi: Ders var

👉23 Nisan: Tatil

Toplam: 3 gün tatil imkanı

22 NİSAN RESMİ TATİL Mİ, YARIM GÜN MÜ?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla resmi tatil olurken 22 Nisan'da böyle bir durum söz konusu değil. Bu nedenle 22 Nisan'da tam gün veya yarım günlük bir tatil söz konusu değildir.

2024 RESMİ TATİLLER LİSTESİ

23 Nisan Salı: Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

1 Mayıs Çarşamba: İşçi Bayramı

19 Mayıs Pazar: Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

15 Haziran Cumartesi: Kurban Bayramı arifesi

16 Haziran Pazar: Kurban Bayramı 1. gün



17 Haziran Pazartesi: Kurban Bayramı 2. gün

18 Haziran Salı: Kurban Bayramı 3. gün

19 Haziran Çarşamba: Kurban Bayramı 4. gün

15 Temmuz Pazartesi: Demokrasi ve Milli Birlik Günü

30 Ağustos Cuma: Zafer Bayramı

29 Ekim Salı: Cumhuriyet Bayramı

YENİ MÜFREDAT NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, müfredat değişikliğinde gelinen nokta konusunda açıklamalarda bulundu. Aylardır çalışıldığını belirten Tekin, yeni eğitim öğretim yılına yetişeceğini ifade etti.

Bakan Tekin, "Komisyonlar kuruldu, aylardır çalışıyorlar. Çocuklarımızın düzeylerine uygun müfredat ortaya çıkacak. Müfredat dediğiniz şey bir günde incelenecek bir şey değil. 1 dersin programı 800 sayfa. 1-5 ve 9. sınıfla başlayacağız bu yıl. Yeni eğitim öğretim yılına yetişecek. Talim Terbiye Kurulu'nun onayından sonra yayınlayacağız. 1-5 ve 9'da önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren uygulamaya başlıyoruz."

MÜFREDAT DEĞİŞİKLİĞİ HANGİ SINIFLARI KAPSIYOR?

Bir toplantı ile yeni müfredatın duyurulacağını belirten Bakan Yusuf Tekin, ''Çalışmaların yüzde 80'i bitmiş durumda önümüzdeki haftalarda hepsi tamamlanmış olacak ve kademeli olarak uygulamaya geçilecek" diye konuştu. Tekin, uygulamaya 1-5 ve 9. sınıflardan başlanacak olmasının nedeninin sorulması üzerine "Kapsamlı bir değişiklik olduğu için 12. sınıflar bu yıl aldığı bir şeyi, önümüzdeki yıl 11'e almış olacak. Önümüzdeki sene 12'de okuyan bir çocuk o konuyu almamış olacak. Teknik olarak konuların birbirini izleme konusunda yer değişikliği dolayısıyla öğrenci mağdur olmasın. Her kademeye, yeni başlayan öğrenciyle başlayacağız" dedi.