Misafir öğrenci yurt ücreti ne kadar 2023? KYK yurt tipleri nelerdir 2023? KYK 1.tip, 2.tip, 3.tip, 4.tip, 5.tip, 6.tip nedir, özellikleri neler, kaç kişilikler?

Bugün, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından açıklanan yurt başvuru sonuçları öğrenciler arasında büyük bir heyecan yarattı. Yapılan duyuruda, başvuruların ilk aşamasını tamamladığını ve bu yıl yüzde 87'lik bir yerleştirme oranı ile yeni bir rekora imza atıldığı duyuruldu. İşte KYK yurtları ve yurt tipleri hakkında detaylar...

Giriş Tarihi 30 Eylül 2023, 19:03 Güncelleme 30 Eylül 2023, 19:03
Misafir öğrenci yurt ücreti ne kadar 2023? KYK yurt tipleri nelerdir 2023? KYK 1.tip, 2.tip, 3.tip, 4.tip, 5.tip, 6.tip nedir, özellikleri neler, kaç kişilikler?

İÇİNDEKİLER

KYK yurt başvuru sonuçları 13 Eylül'de erişime açıldı ve hak kazananlar merakla bazı bilgileri araştırmaya başladı. Bunların başında fiyatlar geliyor ve KYK misafir öğrenci ücretleri de merak konusu oluyor. Yurt çeşitlerine göre ücretlerde de farklılıklar oluyor. İşte detaylar...

KYK 1.TİP, 2. TİP, 3.TİP, 4.TİP, 5.TİP, 6.TİP NEDİR?

KYK yurt tiplerinde kriterler, yurtların fizik özellikleri , odalarda kalan öğrenci sayısı ve yurtların sosyal faaliyet alanlarına göre değişmektedir buna eşdeğer olarak ücretleri de değişmektedir. 6 tip KYK yurdu bulunmaktadır. Yurt ücretleri ise KYK 1. tip yurtlardan KYK 6. tip yurtlara doğru artış göstermektedir.

KYK YURT TİPLERİ ÖZELLİKLERİ NELER?

1. tip ve 2. tip yurtlar öğrencilerin barınma, yemek ve güvenlik ihtiyaçlarını karşılayacak durumda.

3. tip: KYK yurtları ülkemizde bulunan orta derecede yurtlardır. 3. tip yurtlarda oda büyüklüğüne göre kişi sayısı 2-4 kişi olarak değişmektedir. Odalarda çalışma masası, buz dolabı ve bazı yurtlarda kitaplık bulunmaktadır. Banyo, Tuvalet ortak kullanım alanı olabiliyor.

4. tip: KYK yurtları ülkemizde bulunan orta derecede yurtlardır. 4. tip yurtlarda oda büyüklüğüne göre kişi sayısı 2-4 kişi olarak değişmektedir. Odalarda çalışma masası, buz dolabı ve bazı yurtlarda kitaplık bulunmaktadır.

5. tip: KYK yurtları ikinci en iyi yurtlardandır. Buna oranla ikinci en yüksek yurt ücreti ve depozito ücreti de 5. tip KYK yurtlarınındır. Kredi ve Yurtlar Müdürlüğü birçok şehirde yeni yurtlar yaptı bu yurtların çoğu 4.-5. ve 6. tip yurtlar sınıfında öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılar.

6. tip: En lüks KYK yurdu 6. tip KYK yurtlarıdır. Kredi ve Yurtlar Müdürlüğü birçok şehirde yeni yurtlar yaptı bu yurtların çoğu 6. tip yurtlar sınıfında öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak durumdadır.