Milyonlar bekliyor! KYK kredi borçları silinecek mi? KYK borç erteleme işlemi nasıl yapılır?

Üniversite eğitimi sırasında KYK'dan kredi alan vatandaşlar KYK kredi borçları silinecek mi sorusuna yanıt arıyor. KYK kredi borcu olan milyonlarca kişi borçların silinip silinmeyeceği konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilen kredi öğrencinin okul hayatının bitmesi ardından ödenmeye başlaması gerekiyor. İşe giremeyenler ise borçlarını kolaylıkla ileri tarihe erteleyebiliyor. Peki, KYK borç erteleme işlemi nasıl ve nereden yapılır? İşte o sorunun yanıtı...

Giriş Tarihi 24 Eylül 2019, 22:04 Güncelleme 25 Eylül 2019, 00:43
Milyonlar bekliyor! KYK kredi borçları silinecek mi? KYK borç erteleme işlemi nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilen kredilerin üniversite bitiminin ardından ödenmesi gerekeniyor. Ancak iş bulamayan öğrenciler için ertemele imkanı da sağlanıyor. Son zamanlarda KYK kredi borçlarının silinip silinmeyeceği konusunda araştırmalar artış gösterdi. Peki, KYK borç erteleme işlemi nasıl yapılır?

KYK KREDİ BORÇLARI SİLİNECEK Mİ?

Türkiye'de Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) borçlarını ödeyemeyen öğrencilerin sayısının 5 milyona ulaştığını, 280 bin üniversite mezunu hakkında ise yasal işlem başlatıldığını ve öğrenim kredisi borcunu ödeyemeyen kişilerin maaşlarına haciz konulduğuna dikkat çekildi.

Borcunu zamanında ödeyemeyen öğrencilere uygulanan faiz sebebiyle borçların giderek büyüdüğünü, borçluların ödeme yapabilmesinin imkansız hale geldiği belirtildi. Gençlik ve Spor Bakanı M. Muharrem Kasapoğlu'nun yanıtlaması için soru önergesi verildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'ye Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK kredi borçlarının silinmesine ilişkin kanun teklifi sunuldu. Milletvekilleri arasında yapılacak olan görüşmenin sonucunda oylamalar yapılacak ve oylamada ilgili kanun teklifi kabul edilirse tüm öğrencilerin borçları silinecek.

Kredi alan öğrenciler aldıkları ücreti aynı şekilde iki sene sonra ödemekte ve krediyi aldığı süre boyunca geri ödemek ile yükümlüdür. Eğer teklif kabul edilirse geri ödemeli burs alan öğrencilerin borçları tamamen silinmiş olacak. Ancak bu konu hakkında herhangi bir karar açıklanmadı.

KYK BORÇ ERTELEME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Sigortalı bir işe başlayana kadar KYK borcunu ödeyemeyecek olan kişiler aşağıdaki adımları takip ederek borcunu erteleyebilir. E devlet kapısı üzerinden yapılan başvuru için , e Devlet şifresi olmayan vatandaşların PTT 'ye giderek şifrelerini alması gerekmektedir. Aşağıdaki e devlet linkine tıklayarak borcunuzu erteleyebilirsiniz...

KYK BORÇ ERTELEMEK İÇİN TIKLAYINIZ