MEB'den sıcak karar! 5.6.7.8.9.10.11.12. sınıflar... Toplamda 11 gün okullar tatil! Öğretmen ve öğrenciler ara tatille birlikte bayram edecek!

Türkiye'nin dört bir yanındaki öğrenciler için sevinçli haberler var: Nisan ayı, ilkokuldan liseye kadar tüm öğrenciler için beklenen tatil günlerini getiriyor. Eğitim kurumları, Türkiye genelindeki 81 ilde bir süreliğine derslere ara verecek. Bu, öğrenciler için dinlenme, enerji toplama ve hobi gibi kişisel ilgi alanlarına zaman ayırma fırsatı anlamına geliyor.

Giriş Tarihi 10 Nisan 2024, 11:03 Güncelleme 10 Nisan 2024, 11:03
MEB’den sıcak karar! 5.6.7.8.9.10.11.12. sınıflar... Toplamda 11 gün okullar tatil! Öğretmen ve öğrenciler ara tatille birlikte bayram edecek!

İÇİNDEKİLER

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından duyurulan tatil takvimi milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamalarıyla birlikte, öğrenciler ve veliler tarafından merakla beklenen 11 günlük tatilin detayları ortaya çıktı. Nisan ve mayıs ayının ilk haftasına kadar öğrenciler toplamda 11 günlük bir mola vermiş olacak. İşte MEB takvimi...

Nisan ayının ikinci haftasına denk gelen Ramazan Bayramı, öğrencilere uzun bir tatil fırsatı sundu. Bayram tatili 5 gün olarak başlayacak ancak bu tatil 9 gün olarak uzatılacak. Böylece, öğrenciler ve öğretmenler aileleriyle kaliteli zaman geçirebilecekler ve ders dışı aktivitelerle, hobilerle ilgilenebilecekler.

Bu tatil döneminde öğrencilere verilen uzun mola, hem dinlenmeleri hem de kendilerini geliştirmeleri için fırsat sunacak. Öğrenciler, kitap okuyarak, spor yaparak, sanatsal etkinliklere katılarak veya aileleriyle birlikte keyifli vakit geçirerek bu tatilin tadını çıkarabilecekler.

Özetle, Nisan ayı öğrenciler için oldukça keyifli ve dinlendirici geçecek. Tatil günleri, öğrencilere ve öğretmenlere hem dinlenme hem de kendilerini geliştirme fırsatı sunacak, böylece yenilenmiş bir şekilde okula dönme motivasyonu artacak.

TOPLAMDA 11 GÜNLÜK TATİL

Bayram tatili: 9 gün
23 Nisan: 1 gün
1 Mayıs tatili: 1 gün



Toplamda 11 günlük tatil fırsatı yakalayacaklar...