AÖO ve AÖL için yeni sınav hakkı verildi! Ek sınavlar başladı mı, ne zaman başlayacak, kimler girebilir? AÖL ek sınavlar online mi?

Açık öğretim ortaokulu ve lisesi sınavlarına katılamayan öğrencilere yeni sınav hakkı tanındı. Yeni sınavlar için öğrenciler 23-24 Ağustos'ta kayıtlarını yaptıracak. Yeni sınav tarihleri de Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklandı. Koronavirüs salgını nedeniyle yeni sınavların online yani çevrim içi gerçekleştirilmesine karar verildi. Peki AÖL ve AÖO ek sınavları ne zaman, kimler girebilir? AÖL ek sınavlar online mi? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 23 Ağustos 2021, 09:16 Güncelleme 23 Ağustos 2021, 09:16
AÖO ve AÖL için yeni sınav hakkı verildi! Ek sınavlar başladı mı, ne zaman başlayacak, kimler girebilir? AÖL ek sınavlar online mi?

İÇİNDEKİLER

Eğitimlerini AÖL'de devam ettiren öğrencilere MEB'den yeni bir duyuru yayımlandı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, AÖL sınavlarına katılamayan öğrencilere yeni sınav hakkı tanındığını duyurdu. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı açık öğretim kurumları öğrencilerinin kayıt yenileme işlemleri 13 Ağustos'ta tamamlanmış ve öğrenciler 16 Ağustos-20 Ağustos tarihleri arasında sınavlarına katılmıştı. Ancak yangın ve sel felaketleri sebebiyle bir çok öğrenci kayıtlarını yenileyemedi, bazıları da kayıt yaptırdıkları halde sınava giremedi. Bu nedenle MEB, ek sınav için kayıtların yeniden açılacağını bildirdi. Detaylar haberimizde...

AÖO VE AÖL EK SINAVLAR NE ZAMAN?

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yeni ek sınav tarihlerini şöyle duyurdu;

"Afet bölgelerindeki il millî eğitim müdürlerimiz ve yöneticilerimizle sürekli temas hâlindeyiz. Millî eğitim müdürlerimiz, sınava katılamayan öğrencilerin mağduriyetlerini bana ilettiler. Bunun üzerine hem bu öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesi hem de ülke genelinde sınava katılamayan diğer öğrencilere tekrar fırsat sağlamak için bu öğrencilerimize yeni bir sınav hakkı tanıma kararı aldık.

Bu çerçevede, ülke genelinde 23-24 Ağustos'ta ek sınav için kayıtlar yeniden açılacak ve çevrim içi ek sınav, 27 Ağustos saat 09.30'dan 29 Ağustos saat 23.59'a kadar yapılacak. Öğrencilerimize hayırlı olsun."

AÖL EK SINAVLARA KİMLER GİREBİLİR?

MEB tarafından düzenlenen AÖL ek sınava belirtilen tarihler arasında kayıt yenileyen tüm öğrenciler katılabilir.

AÖL EK SINAVLAR ONLİNE Mİ OLACAK?

Pandemi koşulları nedeniyle AÖL yeni ek sınavlar da online ortamda gerçekleştirilecek.

AÖL EK SINAV KAYIT YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Kayıt yenileme ücreti 50 TL olarak belirlenmiştir. Kayıt yenileyecek öğrencilerin istenen ücreti T.C. Ziraat Bankası Türkiye Halk Bankası veya Türkiye Vakıflar Bankası'na yatırması gerekiyor.

''https://odeme.meb.gov.tr'' adresinden tüm bankaların kredi kartı ile kayıt yenileme sınav ücretini yatırmanız münkündür.

AÖL EK SINAVINA NASIL GİREBİLİRİM?

Adaylar ek sınavlara "aolweb.aol.meb.gov.tr" adresinden öğrenci girişi yaparak katılabilecek. Verilen adrese tıkladıktan sonra girişte güvenlik kodu, TC kimlik numarası ya da öğrenci numarası ve şifre bilgileri istenmektedir.

MEB AÖL EK SINAV GİRİŞ EKRANI