MEB-2020 karne notu sorgulama! 2. dönem karne notları e-okul takdir, teşekkür belgesi nasıl alınır?

Milyonlarca öğrenci için heyecanlı gün geldi çattı. Corona virüsten dolayı okullar tatil edilip uzaktan eğitim başlamıştı, bugün ise eğitimin son günü. Milyonlarca öğrenci ve velisi arama motorları üzerinden “MEB-2020 karne notu sorgulama” araştırmasını yapıyor. Not ortalamasını merak eden öğrenciler e-Okul VBS girişinin nasıl yapıldığını öğrenmek istiyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) karne notu sorgulama ekranını erişime açtı. İşte 2. dönem karne notları e-okul takdir, teşekkür belgesi nasıl alınır? Sorusunun yanıtı…

Giriş Tarihi 19 Haziran 2020, 10:51 Güncelleme 19 Haziran 2020, 10:51
MEB-2020 karne notu sorgulama! 2. dönem karne notları e-okul takdir, teşekkür belgesi nasıl alınır?

İÇİNDEKİLER

Bugün 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının son günü, yaz tatili başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin karne notları ve ortalamaları e-okul üzerinden erişime açtı. Bu haber üzerine milyonlarca öğrenci ve velisi karne notu sorgulama ekranına erişmek istiyor. Peki e-okul karne notu nasıl öğrenilir, VBS girişi nasıl yapılır? Uzaktan eğitimden dolayı sınıf geçme neye göre olacak? İşte merak edilenler…

E-OKUL KARNE NOTU SORGULAMA EKRANI

E-OKUL KARNE NOTLARI SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?

MEB'ten yapılan açıklamada, İlkokul, ortaokul, lise kademelerindeki tüm öğrenciler karnelerine ve takdir, teşekkür, belgelerine e-Okul üzerinden ulaşabileceklerdir. Lise kademesindeki öğrenciler diplomalarını ve talep etmeleri halinde "takdir, teşekkür, onur ve üstün başarı" belgelerini belirlenen tarihlerde okullarından alabileceklerdir." ifadeleri kullanıldı.
Bakanlıktan alınan bilgiye göre, ilkokul, ortaokul, lise kademelerindeki tüm öğrenciler karnelerine "e-okul.meb.gov.tr" internet sitesi üzerinden ulaşabilecek. Öğrenciler, "takdir ve teşekkür" belgelerine de sistem üzerinden erişebilecek.



E OKUL VBS GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

e-okul modülünün haricinde, velilerin öğrencilerin okul durumlarının takibi için açılmış olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikten sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.

SINIF GEÇME NASIL OLACAK?

MEB'in resmi yazısında yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle ikinci dönem yüz yüze eğitim öğretim faaliyetlerinin yapılamaması nedeniyle öğrencilerin sınıf geçme işlemlerine ilişkin bilgilere de yer verildi.
Bu kapsamda, mevzuat düzenlemesiyle birinci dönem puanı bulunan ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin puanlarının sınıf geçme puanının altında kalıp kalmamasına bakılmaksızın bir üst sınıfa geçmelerine imkan sağlandı.
Ancak ilgili kanun gereği yurt dışında bulunan, sağlık durumu gibi nedenlerle birinci dönem notu bulunmayan öğrencilerin sınıf geçme durumlarına ilişkin de düzenleme yapıldı.
Buna göre, mazeretleri nedeniyle birinci dönem puanı bulunmayan öğrencilere devam edemedikleri eğitim ve öğretim yılına ait derslerden ikinci dönem sonunda sınav yapılamayacağından bu öğrenciler de sınıflarını geçmiş sayılacak.
Velilerin yazılı talepte bulunmaları halinde bu öğrencilerin de sınıf tekrarı yapabilmelerine imkan sağlanacak.