LGS ikinci tercihleri ne zaman yapılacak? Lise kayıtları ne zaman? Kayıt için gerekli belgeler neler?

LGS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla beraber sonuçlara göre herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenciler ek tercihleri beklemeye başladı. Bu nedenle LGS ikinci tercihleri ne zaman yapılacak sorusu merak edilen sorular arasında yer alıyor. Peki, lise kayıtları ne zaman başlayacak? Lise kayıtları için gerekli belgeler neler?

Giriş Tarihi 28 Temmuz 2019, 23:58 Güncelleme 28 Temmuz 2019, 23:58
LGS ikinci tercihleri ne zaman yapılacak? Lise kayıtları ne zaman? Kayıt için gerekli belgeler neler?

İÇİNDEKİLER

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından tercih işlemlerinin sonuçları 22 Temmuz tarihinde erişime açıldı. Tercih sonuçlarını öğrenen öğrenciler lise kayıtlarının ne zaman başladığı konusunda araştırmalarına başladı. Aynı zamanda lise kayıtları için gerekli belgelerin neler olduğu da araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, LGS ikinci tercihleri ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

LGS İKİNCİ TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Tercih işleminin ardından herhangi bir liseye yerleşemeyen öğrenciler il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları, 19-23 Ağustos'ta alım yapılacak.

Boş kontenjanlarda da hiçbir yere yerleşme hakkı kazanamayan öğrenciler, il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları, 19-23 Ağustos'ta alınacak.

Birinci nakil tercihleri 29 Temmuz – 2 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

İkinci nakil başvuruları ise 5-8 Ağustos'ta yapılacak. Sonuçlar ise 10 Ağustos'ta açıklanacak.

LGS TERCİH TAKVİMİ

29 Temmuz – 2 Ağustos 2019 Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

5 Ağustos 2019 Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının İlanı

5-8 Ağustos 2019 Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

10 Ağustos 2019 Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı

LİSE KAYITLARI NE ZAMAN?

MEB'in yayınladığı kılavuzda yer alan bilgiye göre, yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları (açık liseler ile yetenek sınavıyla öğrenci alan okullar hariç olmak üzere) sistem tarafından otomatik olarak yapılacak.

2018–2019 eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8'inci sınıfını tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olan öğrenciler, sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğü ve tercihleri doğrultusunda; yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara ise okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık kriterleri göz önünde bulundurularak yerleştirildiler.