Hazırlık, ön lisans, lisans... KYK KREDİ BAŞVURU DUYURUSU 2023-2024: e-Devlet KYK burs ve kredi başvurusu ne zaman, nasıl yapılır?

Kredi ve Yurtları Kurumu (KYK) burs ve kredi başvuruları hakkında araştırmalar hızlandı. Şehit çocukları, (Şehit bekar ise bekar kardeşi), Gazi çocukları, (Gazi bekar ise kendisi), Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrencilere, anne ve babası vefat etmiş olanlara, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlara, lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlara ve amatör milli sporcu olan öğrencilere KYK burslarında öncelik tanınacak. İşte KYK burs başvurularında son durum...

Giriş Tarihi 30 Eylül 2023, 08:05 Güncelleme 30 Eylül 2023, 08:05
Hazırlık, ön lisans, lisans... KYK KREDİ BAŞVURU DUYURUSU 2023-2024: e-Devlet KYK burs ve kredi başvurusu ne zaman, nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

KYK burs ve kredi başvurularının ne zaman başlayacağı merak ediliyor. YKS ile bu yıl ilk kez üniversiteye başlayacak öğrenciler ve ara sınıf öğrencileri KYK burs ve kredi başvuru tarihi hakkında araştırmalar yapıyor. KYK yurt süreci tamamlanır tamamlanmaz gözler bu kez burs ve kredi başvurularına çevrildi. Öğrenciler internette ''KYK burs, kredi başvurusu ne zaman başlayacak, nasıl başvuru yapılır?'' sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar...

KYK BURS/KREDİ BAŞVURULARI BAŞLADI MI, NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

KYK 2023 burs ve kredi başvuru tarihleri henüz duyurulmadı. Öte yandan geçtiğimiz yıl 15 Kasım'da başlayan başvuru işlemleri 17 Kasım'da sona ermişti. Bu yıl da KYK burs/kredi başvurularının kasım ortasında başlaması bekleniyor. Gelişmeler oldukça haberimizde yer verilecektir.

BAŞVURU SÜRECİ VE DEĞERLENDİRMELER HAKKINDA

Burs/kredi başvuruları her yıl yazılı ve görsel basın yoluyla kamuoyuna duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir.

Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

AYNI ANDA HEM BURS HEM KREDİ ALINABİLİR Mİ?

Burs/Kredi Yönetmeliği'ne göre burs alan öğrenciye kredi; kredi alan öğrenciye ise burs ödemesi yapılamaz.

KYK KREDİ VE BURS BAŞVURULARI AYRI AYRI MI?

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından öğrencilere sağlanan kredinin herhangi bir başvuru ekranı bulunmuyor. Öğrenciler sadece kredi başvurusunda bulunamazlar.

KYK burs başvurusunda bulunurken öğrenciler aynı anda kredi için de müracaat etmiş olur. Yapılan değerlendirme sonucunda burs hakkı elde edemeyen adaylara geri ödemeli kredi verilir. Öğrenci kredisi ödemeleri mezun olunan tarihten 2 yıl sonra başlar.

2023 KYK BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

2023 yılının Ocak ayından itibaren üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim alan öğrencilerin 1250 TL olarak belirlenmişti.

Üniversitelerin kapalı olduğu tatil dönemlerinde de Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından burs ödemesi yapılmaktadır. Burs ödemeleri Yüksek lisansta 2500 TL, doktorada 3750 TL olarak belirlenmiştir.

KYK burs ücretleri her yıl yeniden belirleniyor. 2024 yılının başında KYK burs ve kredi ücretlerinin zamlanması bekleniyor. Ancak konuya ilişkin resmi bir açıklama bulunmuyor.