GSB SON DAKİKA: KYK burs ve kredi başvurularında son durum ne? KYK burs/kredi bu yıl ne kadar, kaç TL oldu? e-Devlet başvuru ekranı!

Üniversite öğrencilerinin burs ve kredi başvuru bekleyişi sürüyor. Konuya ilişkin Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından açıklama bekleniyor. Başvurular e-Devlet üzerinden alınacak. Bu yıl ödenecek tutar belli oldu. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 06 Ekim 2023, 08:49 Güncelleme 06 Ekim 2023, 08:51
GSB SON DAKİKA: KYK burs ve kredi başvurularında son durum ne? KYK burs/kredi bu yıl ne kadar, kaç TL oldu? e-Devlet başvuru ekranı!

İÇİNDEKİLER

KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak merak ediliyor. Üniversite öğrencileri KYK burs başvuruları için bir süredir bekleyişte. İnternet arama motorlarında '' KYK burs ve kredi başvurularında son durum ne? KYK burs/kredi bu yıl ne kadar, kaç TL oldu?'' soruları sıkça araştırılır oldu. İşte GSB son dakika duyurular...

GSB KYK BURS-KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

KYK burs ve kredi başvruları geçtiğimiz yıl 15-17 Kasım 2022 tarihleri arasında alınmıştı. Bu yıl da başvuruların bu tarihlerde başlaması bekleniyor. Bu kapsamda GSB ya da KYK'dan açıklamalar geldikçe haberimizde eklenecektir.

KYK BURS VE KREDİ ÜCRETİ NE KADAR?

KYK burs ve kredi ücretleri her yılın başında zamlanıyor. Son olarak KYK Önlisans ve Lisans burs ücreti 1.250 TL olarak belirlenmişti. 2024 Ocak ayından itibaren bu rakama zam yapılması bekleniyor.

KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK burs ve kredi başvuruları e-Devlet üzerinden TC kimlik numarası ve e-Devlet şifresi girildikten sonra yapılıyor. Başvurular açıldığında haberimiz güncellenecektir.

ÖNCELİKLİ OLARAK BURS VERİLECEK ÖĞRENCİLER KİMLERDİR?

• Şehit çocukları, (Şehit bekar ise bekar kardeşi)

• Gazi çocukları, (Gazi bekar ise kendisi)

• Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,

• Anne ve babası vefat etmiş olanlar,

• Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme Yurtlarında barınarak tamamlayanlar,

• Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,

• Amatör milli sporcu olan öğrenciler