EBA TV tekrar izle! TRT EBA TV 30 Mart ders tekrarları izle!

EBA TV tekrar izle! TRT EBA TV ders tekrarları ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri tarafından araştırılıyor. EBA TV tekrar yayınları sayesinde dersi kaçıranlar ve pekiştirme yapmak isteyen öğrenciler, ders materyallerinden faydalanabiliyor. Haberimizden EBA TV tekrar yayınlarına ulaşabilir ve dersleri yeniden izleyebilirsiniz. İşte, TRT EBA TV tekrar izleme ekranı!

Giriş Tarihi 30 Mart 2020, 13:03 Güncelleme 30 Mart 2020, 13:10
EBA TV tekrar izle! TRT EBA TV 30 Mart ders tekrarları izle!

İÇİNDEKİLER

EBA TV tekrar izle! TRT EBA TV ders tekrarları izle! 30 Mart Pazartesi EBA TV yayınları ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri tarafından takip edildi. Dersi kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyen öğrenciler, EBA TV ders tekrarlarını araştırıyor. Uzaktan eğitim yayınları 30 Nisan'a kadar sürecek ve öğrenciler EBA TV materyallerinden faydalanabilecek.

EBA TV İLKOKUL CANLI İZLE

EBA TV İlkokul CANLI YAYIN

EBA TV ORTAOKUL CANLI İZLE

EBA TV Ortaokul CANLI YAYIN

EBA TV LİSE CANLI İZLE

EBA TV Lise CANLI YAYIN

EBA TV LİSE DERS TEKRARLARI!

EBA TV ORTAOKUL DERS TEKRARLARI

EBA TV İLKOKUL DERS TEKRARLARI!

EBA TV İLKOKUL DERS PROGRAMI

EBA TV ORTAOKUL DERS PROGRAMI!

EBA TV LİSE DERS PROGRAMI!

EBA TV LİSE HANGİ SINIF DERSLERİ SAAT KAÇTA İZLEYECEK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) uzaktan eğitim sisteminin sıkıntısız sürdürülebilmesi için öğrencilerin dersleri TV kanallarından izlemesi uyarısında bulundu.

MEB'den verilen bilgide, EBA internet portalına erişim sıkıntısıyla ilgili zaman zaman gelen şikayetlerin, sisteme eş zamanlı olarak yüklenilmesinden kaynaklandığı bildirildi. Uzaktan eğitimde buluşma noktasının TRT EBA TV ekranları olduğunu belirten MEB, bu süreçte internet portalının sadece ders tekrarı ve anlaşılmayan konularla ilgili desteğe ihtiyaç duyulduğunda ziyaret edilmesi gerektiğini vurguladı.

EBA'nın mevcut sistem altyapısının 18 milyon öğrencinin eş zamanlı kullanımı için geliştirmeye devam edildiğini belirten MEB, eba.gov.tr kullanım saatleriyle ilgili öğrenciler için saatlik bir program hazırlandığını da bildirdi.

EBA TV DERS İÇERİKLERİ

TRT-EBA TV'de ilk aşamada temel derslerle yayınlar başladı. İlkokullar için Türkçe, matematik, hayat bilgisi, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi ve İngilizce'ye ilave olarak, "Yetiştirme Programı" kapsamında Türkçe ve matematik dersleri veriliyor. Dersler, 20'şer dakika olarak yayımlanıyor ve aralarda 10'ar dakikalık etkinlik kuşağı yer alıyor .

Ortaokul kademesinde Türkçe, matematik, sosyal bilgiler, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi, İngilizce ve imam hatip ortaokulu öğrencileri için Arapça dersleri yer alıyor. Lisede ise tarih, coğrafya, Türk dili ve edebiyatı, matematik, fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi ve ayrıca imam hatip lisesi öğrenciler için de diğer temel dersler veriliyor.

TRT-EBA FREKANS BİLGİLERİ

Uydu: Türksat 4A
Kanal: TRT Eğitim HD 1/2/3
Frekans: 12084 H 13750

HD Alış bilgileri:

Alış frekansı :12.084 MHz

Polarizasyon : Yatay (H)

Sembol oranı : 13.750

FEC : 2/3

SD Alış bilgileri:

Alış frekansı :11.916 MHz

Polarizasyon : Dikey (V)

Sembol oranı : 30.000

FEC : 3/4