E-okul VBS Veli Bilgilendirme Sistemi e-okul.meb.gov.tr adresinde

Öğrenciler cuma günü yani 15 Kasım'da 1. ara tatile çıktı. Tatil öncesi veliler e okul VBS sistemi ile öğrencilerin 1. sınav sonuçlarını sorgulama işlemi nasıl yapılır araştırması yapılıyor. Peki e okul VBS girişi nasıl yapılır, 1. sınav sonucu ve devamsızlık e okul VBS sistemiyle nasıl sorgulanır? MEB E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ni kullanmak için her öğrenci için özel olarak oluşturulan öğrenci bilgi sayfasına giriş yapmanız gerekiyor. E-Okul giriş işlemlerini 7/24 öğrencilerin bilgileri aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz.

Giriş Tarihi 16 Kasım 2019, 16:50 Güncelleme 16 Kasım 2019, 16:50
E-okul VBS Veli Bilgilendirme Sistemi e-okul.meb.gov.tr adresinde

İÇİNDEKİLER

E-okul VBS sistemine giriş için yapılan araştırmalar arttı. 1. ara tatil bugün başladı ve e-okul.meb.gov.tr adresinde aramalar yoğunlaştı.
Milyonlarca öğrenci bu Cuma günü yani 15 Kasım'da 9 günlük ara tatile çıkacak. Veliler ilse tatil öncesi 1. sınav sonuçlarını okula gitmeden anında sorgulamak istiyor. Bunun için yapmaları gereken e okul uygulamasına giriş yapmak. Peki e okul VBS girişi nasıl yapılır, 1. sınav sonucu ve devamsızlık e okul VBS sistemiyle nasıl sorgulanır? Karne notunu hesaplamak isteyen öğrenci ve velilerin, ilk olarak 1.yazılı ve 2.yazılı sınavın ortalamasını bulması gerekiyor.

E-OKUL uygulamasıyla neler yapılır: E-Okul sisteminde öğrenciye ait şu bilgilere ulaşabilirsiniz; Devamsızlık, Not Bilgisi, Öğrencinin Yazılı ve Sözlü Sınav Sonuçları, Performans Ödevi Sonuçları, Haftalık Ders Programı, Sınav Tarihleri, Aldığı Belgeler, Okuduğu Kitaplar, Yıl Sonu Notları, Davranış Notları, Diploma notu, Nakil Durumu, Pansiyon Zaman Çizelgesi, Pansiyon yemek Menüsü, Pansiyon Devamsızlık Bilgisi ve Pansiyon İzin Bilgilerine ulaşabilirsiniz.

DETAYLAR BİR SONRAKİ SAYFADA

E OKUL sınav sonuçları öğrenme nasıl olur: Velilerin ve öğrencilerin merakla beklediği 1.dönem sınav sonuçları açıklandı. 7 Kasım perşembe günü itibariyle eokulyd.meb.gov.tr internet adresi üzerinden e okul giriş sayfasına ulaştıktan sonra "VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ" yazan bölümde yer alan "Resimdeki Rakamlar", "Öğrenci TC Kimlik Numarası", "Öğrenci Okul Numarası" yazan boşlukları doldurmanız ve "Giriş" butonuna tıklamanız gerekiyor. Başarıl bir şekilde giriş sağladıktan sonra not durumu bölümünde birinci dönem sınav sonuçları ve sözlü sonuçlarını öğrenebilirsiniz.

Veli bilgilendirme sistemi VBS nasıl girilir: Öğrencilerin eğitim-öğretim dönemlerine ilişkin duyuru, ders programı, sınav, ödev, proje, performans, sınav notları, karne gibi okul bilgilerini öğrenebildikleri e-okul sistemi her geçen gün yapılan güncellemelerle daha kapsamlı bir hale gelmiştir. E-okul sistemine giriş yapmak isteyen öğrenci veya veliler ilk olarak okul yönetimiyle irtibata geçmesi gerekir. Sisteme giriş şifrelerini ve kayıt işlemlerini sadece okul yönetimi yapmaktadır. E-okul sistemiyle ilgili olarak görevli bulunan müdür yardımcısına başvuruda bulunmak suretiyle veli bilgilendirme sistemine ait giriş bilgiler alınır.

E-OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın https://eokulyd.meb.gov.tr/ internet adresi üzerinden e-Okul sistemine erişebilirsiniz. Belirlenen adreste iki pencere ekrana gelecek. Sol ekranda "Yönetim Bilgi Sistemi" sağ ekranda ise "Veli Bilgilendirme Sistemi" yer almaktadır. Öğrencilerin ve velilerin sisteme giriş yapabilmeleri için "Veli Bilgilendirme Sistemi" ekranında istenilen bilgileri girmeleri gerekiyor.

ÖĞRENCİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYIN

Daha sonra sistem açıldıktan sonra sol ekranda yer alan bilgiler ile istediğiniz bilgiye ulaşabilirsiniz.

E-OKUL MOBİL UYGULAMALARI

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne sadece bilgisayar üzerinden değil, aynı zamanda Android ve iOS platformlardan da takip edebilirsiniz. Cihazınızın işletim sistemine ait olan uygulama mağazasından e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi uygulamasını cihazınıza indirebilir ve aynı işlemleri mobil platformlardan da takip edebilirsiniz.

KARNE NOTU HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Karne notunu hesaplamak isteyen öğrenci ve velilerin, ilk olarak 1.yazılı ve 2.yazılı sınavın ortalamasını bulması gerekiyor. Bunu yapmak için e-Okul'daki Not Bilgisi sekmesindeki yazılı puanları alınmalıdır. İlk sınav notu ve ikinci sınav notu toplanarak ikiye bölünür (eğer 3 sınav yapılmışsa 3 sınav notu toplanır ve 3'e bölünür). Bu şekilde tüm derslerin ortalamaları bulunur ve en sonda tüm ortalamalar toplanarak toplam ders sayısına bölünür ve karne notu tespit edilir.

MEB - E- OKUL NASIL GİRİŞ YAPILIR?

MEB E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ni kullanmak için her öğrenci için özel olarak oluşturulan öğrenci bilgi sayfasına giriş yapmanız gerekiyor. E-Okul giriş işlemlerini 7/24 öğrencilerin bilgileri aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Bu çerçevede de E-Okul VBS giriş işlemleri için aşağıdaki adımları izlemelisiniz.

Tarayıcınızda "eokul.meb.gov.tr" şeklindeki resmi E-Okul VBS adresini açın.

Açılan MEB E-Okul portal sayfasının sağ kısmında bulunan "Veli Bilgilendirme Sistemi" kısmındaki bilgileri doldurun.

Güvenli giriş için öncelikle Veli Bilgilendirme Sistemi giriş kısmındaki beyaz kutuda yer alan rakamları "Resimdeki Rakamlar" yazısının altındaki kutucuğa doğru ve eksiksiz olarak girin.

Öğrencinin T.C. kimlik numarası bilgisini girin.

Öğrencinin okul numarası bilgisini girin.

En altta bulunan turuncu renkli "Giriş" seçeneğine tıklayın.

Bu işlemler ile MEB E-Okul VBS giriş işlemlerinin ilk aşamasını tamamlayabilirsiniz. Öğrencilerin kişisel bilgilerine ve eğitim bilgilerine herkes tarafından erişimin kısıtlanması amacı ile E-OKUL VBS giriş işlemleri iki aşamalı olarak uygulanıyor. Bu çerçevede de E-Okul VBS giriş işlemlerinin ikinci aşamasında ise öğrencinin; doğum yılı, doğum günü, doğum ayı, nüfusa kayıtlı olduğu il, okuduğu şube, fotoğrafı, şeklindeki bilgilerden 2 tanesi her giriş sırasında talep edilmektedir. Farklı kombinasyonlarda bu seçeneklerden 2 tanesi E-Okul VBS giriş ikinci aşamasında talep edilmektedir. Bu bilgileri doğru şekilde girdikten sonra altındaki "Tamam" seçeneğine tıklayarak, E-Okul giriş işlemini tamamlayabilir ve öğrencilerin okul bilgilerini görebilirsiniz.

ARA TATİL KAÇ GÜN SÜRECEK?

Öğrenciler 25 Kasım 2019 Pazartesi gününe kadar toplam 9 gün tatil yapmış olacaklar.

İLK DÖNEM NE ZAMAN BİTECEK?

Birinci dönem 17 Ocak 2020 tarihinde sona erecek.

İkinci dönem 3 Şubat 2020 tarihinde başlayacak.

İKİNCİ ARA TATİL NE ZAMAN?

İkinci ara tatil 6-10 Nisan 2020 tarihleri arasında yaşanacak.

13 Nisan 2020'de eğitim öğretim devam edecek.

2020 YAZ TATİLİ NE ZAMAN?

2019-2020 eğitim öğretim dönemi 19 Haziran 2020 tarihinde tamamlanacak ve 11 haftalık yaz tatili başlaacak.