Dikey geçiş yapmak isteyenler için DGS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI MI, ne zaman açıklanacak? DGS tercih sonuç sorgulama: sonuc.osym.gov.tr

DGS 2023 tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak sorusu gündemde adaylar tarafından sıkça araştırılır oldu. Dikey Geçiş Sınavı (2023-DGS) tercihleri bu sene 29 Ağustos - 05 Eylül 2023 tarihleri arasında alınmıştı. Sonuçlar ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi üzerinden sorgulanabiliyor. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 08 Eylül 2023, 06:46 Güncelleme 08 Eylül 2023, 07:05
Dikey geçiş yapmak isteyenler için DGS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI MI, ne zaman açıklanacak? DGS tercih sonuç sorgulama: sonuc.osym.gov.tr

İÇİNDEKİLER

Dikey geçiş yapmak isteyenler için DGS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı bir hayli merak ediliyor. ÖSYM tarafından tercihler geçtiğimiz yıl 24 Ağustos - 01 Eylül 2022 tarihleri arasında alınmıştı, sonuçlar ise 7 Eylül'de açıklanmıştı. Bu noktada gözler 2023 yılında DGS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihe çevrildi. Peki DGS 2023 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

DGS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI MI, NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Öncelikle DGS tercih sonuçlarının henüz açıklanmadığını belirtelim. Sonuçların 11 Eylül'e kadar açılması ön görülüyor. Konuyla ilgili açıklamalar geldiği zaman haberlerimizde yer vereceğiz.

DGS TERCİH SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Adaylar, dikey geçiş üniversite yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek.

DGS TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

KAYITLAR NASIL YAPILACAK?

Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir.

ÖSYM'nin, yükseköğretim kurumlarındaki kayıt işlemleri ve yükseköğretim kurumları arasındaki yatay geçiş işlemleri ile ilgisi bulunmamaktadır. Bu konudaki başvuruların, doğrudan ilgili yükseköğretim kurumlarına yapılması gerekmektedir.