DGS tercihleri başladı mı? DGS tercih kılavuzu 2019 yayınlandı mı? DGS tercih başvuruları ne zaman başlayacak?

DGS tercihleri heyecanla bekleniyor. ÖSYM tarafından 30 Haziran'da gerçekleştirilen DGS'nin sonuçları geçtiğimiz gün açıklandı. Lisans programlarına tercih yapacak öğrenciler heyecanla araştırmalarını sürdürüyor. Peki, DGS tercihleri başladı mı? DGS tercih kılavuzu 2019 yayınlandı mı? DGS tercih başvuruları ne zaman başlayacak?

Giriş Tarihi 08 Ağustos 2019, 17:03 Güncelleme 08 Ağustos 2019, 17:04
DGS tercihleri başladı mı? DGS tercih kılavuzu 2019 yayınlandı mı? DGS tercih başvuruları ne zaman başlayacak?

İÇİNDEKİLER

DGS tercihleri başladı mı? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından önlisans programlarından mezun öğrencilerin lisans programlarına tercih yapabilmeleri için gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı'nın (DGS) sonuçları geçtiğimiz gün erişime açıldı. Sonuçların açıklanmasının ardından tercih için heyecanlı bekleyiş başladı. Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından DGS tercihleri konusunda meraklı bekleyiş daha da arttı. Peki, DGS tercihleri başladı mı? DGS tercih kılavuzu 2019 yayınlandı mı? DGS tercih başvuruları ne zaman başlayacak? İşte konu ile ilgili detaylar...

DGS TERCİHLERİ BAŞLADI MI?

2019 DGS tercihleri henüz başlamadı. Adaylar DGS tercih kılavuzunu beklemeye geçtiler. Ancak DGS tercih kılavuzu yayınlanmadığı için tercih takvimi de belli olmadı. 2018 yılında DGS sonuçları 16 Ağustos'ta açıklanmış, tercihlerde 7-14 Eylül 2018 tarihleri arasında alınmıştı. Buna göre, 2019 DGS tercihlerinin de Ağustos ayı içerisinde gerçekleştirilmesi bekleniyor. Resmi olarak tarih açıklandığında haberimizin içeriğinden öğrenebilirsiniz.

Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tablolardan yararlanmaları gerekmektedir.

DGS TERCİHLERİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILABİLİR Mİ?

Tercih süresi içinde tercihlerde değişiklik yapılabilecektir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar bu işlemi elektronik ortamda yapacaklardır. Tercihlerde değişiklik, tercihlerin kısmen ya da tamamen iptali vb. değişiklik taleplerini içeren dilekçelere işlem yapılmayacaktır.

DGS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınacak DGS puanları hesaplanacaktır.

DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar, Tablo-A'da yer almaktadır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır.