DGS sınav giriş belgesi çıkarma ekranı! ÖSYM 2019 DGS çıkmış sorular son 10 yıl

DGS sınav giriş belgesi çıktı nasıl alınır? ÖSYM tarafından belirlenen takvime göre, 2019 DGS 30 Haziran'da gerçekleştirilecek. Sınava katılacak öğrenciler, sınav giriş belgesini çıktı almak zorundalar. Peki, 2019 DGS sınav giriş belgesi çıktı nasıl alınır? DGS çıkmış sorular nasıl görüntülenir? İşte 2019 DGS sınav giriş belgesi çıktı alma ekranı...

Giriş Tarihi 29 Haziran 2019, 17:24 Güncelleme 29 Haziran 2019, 18:11
DGS sınav giriş belgesi çıkarma ekranı! ÖSYM 2019 DGS çıkmış sorular son 10 yıl

İÇİNDEKİLER

DGS sınav giriş belgesi ve DGS çıkmış sorular, sınav öncesi öğrencileri en çok araştırdığı konular arasında yer alıyor. 30 Haziran'da gerçekleştirilecek DGS öncesinde son hazırlıklarını yapacak öğrenciler çıkmış soruları görüntülemek istiyorlar. Öte yandan öğrencilerin sınava giriş yapabilmeleri için sınav giriş belgelerini yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Peki, 2019 DGS sınav giriş belgesi çıktı nasıl alınır? İşte konu ile ilgili detaylar...

DGS SINAV GİRİŞ BELGESİ ÇIKTI NASIL ALINIR?

DGS sınav giriş belgesi, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresi üzerinden erişime açıldı. Öğrenciler, bu adres üzerinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaptıktan sonra "DGS sınav giriş belgesi" sekmesine tıklayarak sınav giriş belgelerini görüntüleyebilecekler. Ekranda yer alan "Yazdır" butonuna tıklayarak ya da ctrl+p kısayolu ile sınav giriş belgenizi çıktı alabilirsiniz.

DGS SINAV GİRİŞ BELGESİ ÇIKTI ALMAK İÇİN TIKLAYIN

2019 DGS NE ZAMAN?

ÖSYM'nin 2019 sınav takviminde yer alan bilgiye göre, DGS sınavı 30 Haziran'da gerçekleştirilecek.

DGS'de sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacak. Sınav, saat 10.15'te başlayacak ve cevaplama süresi 150 dakika olacak. Sınavda uygulanacak test, çoktan seçmeli sorulardan oluşacak.

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

30 Haziran tarihinde ÖSYM tarafından yapılacak olan DGS'nin sonuçlarının açıklanacağı tarih de belli oldu. 30 Haziran 2019 tarihinde yapılacak sınavın sonuçları 25 Temmuz tarihinde açıklanacak.

DGS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınacak DGS puanları hesaplanacaktır.

DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar, Tablo-A'da yer almaktadır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır.