DGS ek tercih başvuru ekranı 2023! ÖSYM DGS ek kontenjanlar, başarı sıralaması nasıl?

Yükseköğretim hayatının kapılarını aralayan DGS tercih sonuçları heyecanla beklenirken, sonuçlar açıklandıktan sonra birçok aday için yeni bir dönemin başlangıcıydı. Üniversitelerin kapıları ardına kadar açıldı ve adaylar, hayallerindeki bölümlere kayıt işlemlerini tamamlamak için sıraya girdi. DGS ek tercihleri, 29 Eylül tarihinde başladı ve adaylar için ikinci bir şans sunuyor.

Giriş Tarihi 29 Eylül 2023, 15:19 Güncelleme 29 Eylül 2023, 15:25
DGS ek tercih başvuru ekranı 2023! ÖSYM DGS ek kontenjanlar, başarı sıralaması nasıl?

İÇİNDEKİLER

Yükseköğretim hayatına adım atmak isteyen binlerce aday için heyecan dorukta! Üniversite tercih sürecinin son halkası olan DGS ek tercihleri için tarihler belli oldu.

DGS EK TERCİHLER NE ZAMAN?

DGS ek tercihleri 29 Eylül-4 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacak. Adaylar tercihlerini ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle elektronik ortamda yapabilecektir.

DGS EK TERCİH EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

DGS EK TERCİH KILAVUZU

DGS ek tercih süreci başladı. Ek tercih süreci ile ilgili tablolar yayımlandı.

DGS TERCİH BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

ÖSYM DUYURUSU

ÖSYM resmi internet adresinden yaptığı açıklamada; "2023 Dikey Geçiş Sınavı (2023-DGS) Ek Yerleştirme tercih işlemleri, 29 Eylül-4 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar, tercihlerini bireysel olarak 29 Eylül 2023 tarihinde saat 15.00'ten itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle elektronik ortamda yapabilecektir. Tercih işlemleri, 4 Ekim 2023 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Ek yerleştirme işleminde, 2023-DGS Başvuru Kılavuzu'nda yer alan ilke ve kurallar uygulanacaktır. 2023-DGS ek yerleştirme ile ilgili genel bilgiler ve tablolar, aşağıdaki bağlantıda sunulmuş olup tercihte bulunacak adayların bu bilgileri dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur."
ifadelerine yer verdi.