DGS dikey geçiş bölümleri hukuk fakültesi puanları ne oldu?

DGS hukuk taban puanları, 2019 DGS taban puanları hukuk ne kadar? İşte öğrenci adaylarının merakla araştırdığı DGS taban puanları 2019. Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 2000 yılından bu yana meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılmakta olan sınavın adıdır.

Giriş Tarihi 25 Temmuz 2019, 09:02 Güncelleme 21 Ağustos 2019, 12:39
DGS dikey geçiş bölümleri hukuk fakültesi puanları ne oldu?

İÇİNDEKİLER

DGS hukuk taban puanları 2019? sorusu DGS sınavına giren öğrenciler tarafından araştırılıyor. 2019 DGS sınavı 30 Haziran 2019 tarihinde yapılmıştı. DGS 2019 sınav sonuçları 25 Temmuz 2019 tarihinde açıklanacak. Adaylar; sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğreneceklerdir.

DGS 2019 SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

DGS sonuçları henüz açıklanmadı. Ancak ÖSYM takvimine göre sonuçlar kesinlikle bugün gün içerisinde yayınlanacak. Bu nedenle gözler sonuçların açıklanacağı saate çevrilmiş durumda. En çok araştırılanlar arasında ise "DGS 2019 sonuçları saat kaçta açıklanacak?" sorusunun cevabı yer alıyor. Geçmiş yıllardaki deneyimler ve diğer sınav sonuçlarının açıklanma saatleri göz önüne alındığında DGS sonuçlarının saat, 10.00 veya 14.00'te yayınlanması bekleniyor. Ancak başta da belirttiğimiz gibi sonuçlar henüz yayınlanmadı. Bununla birlikte her ne kadar sonuçların açıklanacağı saatle ilgili tahminler bulunsa da bu tahminler kesinlik ifade etmiyor.

DGS 2019 SONUÇ SORGULAMA SAYFASI

DGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Adaylar; sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğreneceklerdir. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir. Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2'nin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Bu tabloda, ön lisans programından mezun olunacak/olunan alan bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersiz sayılacaktır.

Tablo-1, dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının kodlarını, adlarını, kontenjanlarını, puan türünü, öğretim süresini ve varsa koşullarını göstermektedir.

ÖN LİSANS BAŞARI PUANI

2019-DGS'ye başvuran adaylardan her biri için ön lisans öğrenimindeki akademik ortalama göz önünde tutularak bir Ön Lisans Başarı Puanı (ÖBP) hesaplanacaktır. 2019-DGS'ye başvuran adaylardan YÖKSİS'te akademik not ortalamaları bulunanların bu bilgileri elektronik ortamda YÖKSİS'ten alınarak ÖSYM arşivine aktarılacaktır. ÖBP'nin hesaplanmasında bu bilgiler kullanılacaktır.

İŞTE DGS HUKUK FAKÜLTESİ TABAN TAVAN PUANLARI

DGS taban puanları hukuk YÖK atlas için tıklayınız