Bursluluk sınavı ne zaman, saat kaçta? MEB İOKBS Bursluluk sınavı kaç soru kaç dakika? PYBS Bursluluk sınav sonuç tarihi 2023!

Bursluluk sınavı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Öğrencinin sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgilerin yer aldığı MEB İOKBS Bursluluk sınav giriş belgesi yayımlandı. Fotoğraflı sınav giriş belgesi elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrencinin sınava gireceği salon ve sırada hazır bulundurulacak. İşte MEB İOKBS Bursluluk sınavı hakkında bilinmesi gerekenler...

Giriş Tarihi 03 Eylül 2023, 03:00 Güncelleme 03 Eylül 2023, 08:32
Bursluluk sınavı ne zaman, saat kaçta? MEB İOKBS Bursluluk sınavı kaç soru kaç dakika? PYBS Bursluluk sınav sonuç tarihi 2023!

İÇİNDEKİLER

Bursluluk sınavı yaklaşırken adaylar internet arama motorlarında sınavın tarihini, saatini, soru sayısı ve süresini araştırmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanacak olan İOKBS giriş belgeleri 'www.meb.gov.tr' internet adresinden yayımlandı. İşte sınava dair merak edilenler...

BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) tarihi belli oldu. Buna göre eski adıyla PYBS bu yıl 3 Eylül Pazar günü düzenlenecek ve saat 10.00'da başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan kılavuza göre, ortaokul 5, 6, 7, 8. sınıflar ile lise 9, 10 ve 11'inci sınıflara yönelik düzenlenen bursluluk sınavında geçtiğimiz Şubat ayında meydana gelen Kahramanmaraş depremleri sonrası bazı değişiklikler yapıldı.

2023 İOKBS BURSLULUK SINAVI KAÇ DAKİKA, KAÇ SORU?

Bursluluk sınavında burs verilecek toplam öğrenci sayısı deprem kontenjanı ile beraber 70 binden 100 bine yükseltildi. Ayrıca adaylar ikinci dönem konularından sorumlu tutulmayacak.

Adaylar, 2022-2023 eğitim öğretim yılının birinci döneminden sorumlu olacak. Ortaokul ve lise öğrencilerine tüm sınıf seviyelerinde çoktan seçmeli 100 soru sorulacak ve 120 dakika sınav süresi verilecek.

İOKBS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL GÖRÜNTÜLENİR?

Öğrencinin sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgiler sınav giriş belgesinde yer alıyor. Öğrenciler, 'www.meb.gov.tr' internet adresinden sınav giriş belgelerini görüntüleyebilecek.

SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA EKRANI