Boş kalan kontenjanlar listesi ve taban puanları! YKS EK TERCİH KILAVUZU PDF İNDİR! 2023 YKS ek tercihler başladı mı, saat kaçta başlayacak?

Son dakika... YKS ek tercih takvimi ÖSYM tarafından duyuruldu. Buna göre üniversite kayıtlarının tamamlanmasının ardından boş kalan kontenjanlar ve taban puanları belli oldu. YKS ek tercih sürecinde yerleşemeyen adaylar tekrar şansını deneyecek. İnternet arama motorlarında ''YKS ek tercihler başladı mı, ne zaman, saat kaçta başlayacak?'' sorusu sıkça araştırılmaya başlandı. İşte ÖSYM YKS ek tercih kılavuzu, taban puanları...

Giriş Tarihi 11 Eylül 2023, 17:35 Güncelleme 11 Eylül 2023, 17:35
Boş kalan kontenjanlar listesi ve taban puanları! YKS EK TERCİH KILAVUZU PDF İNDİR! 2023 YKS ek tercihler başladı mı, saat kaçta başlayacak?

İÇİNDEKİLER

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS-2023), Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından geçtiğimiz Haziran ayında uygulanmıştı. YKS sonuçlarıyla birlikte milyonlarca aday tercihlerini yaptı. İlk tercihler sonrasında ikinci tercihler alınacak. YKS ek tercihlerin ne zaman yapılacağı merak ediliyor. İşte detaylar...

YKS EK TERCİHLER BAŞLADI MI, NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Son dakika... ÖSYM YKS ek tercih tarihini duyurdu. Buna göre YKS ek tercihler 12 Eylül'de başlayacak 17 Eylül saat 23:59'da sona erecek.

👉2023 YKS EK TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

''2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2023-2024 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yapılacaktır.

Adaylar, 2023-YKS Ek Yerleştirme için tercihlerini, 12-17 Eylül 2023 tarihleri arasında T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacaktır. Tercih işlemleri, 12 Eylül 2023 tarihinde saat 14.00'te başlayacak, 17 Eylül 2023 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

2023-YKS Yükseköğretim Programları Ek Yerleştirme Kılavuzu'na, aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir. Bu Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Tercih yapacak adayların tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanacak Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini kılavuz bilgileri doğrultusunda yapmaları gerekmektedir.

Ek yerleştirme işlemleri, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu, 2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2023-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu'nda belirtilen kurallar doğrultusunda yapılacaktır.''

2023 -YKS merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir.

Ek tercihlerde adayların en fazla 24 üniversite tercih etme hakkı bulunacak. 2023-YKS ek yerleştirmede tercih yapabilmek için adayların 2023-YKS yerleştirme puanlarının hesaplanmış olması gerekmektedir.

KİMLER EK TERCİH YAPABİLİR?

Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaktır. Yani ilk tercihte yerleşen ancak kayıt yaptırmayan adaylar ek yerleştirmeden faydalanamayacak.

2023 yılında tercih yapmayan adaylar da ek tercihlerden yararlanamayacak. Ancak tercih yapan ve herhangi bir üniversiteye kayıt hakkı kazanamayan aday ek yerleştirmeden yararlanabilir.

YKS EK TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

Ek yerleştirme tercih ücreti 50,00 TL olacaktır. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve yerleştirme işlemine dahil edilmeyecektir.

Yatırılan yerleştirme ücretleri her ne sebeple olursa olsun iade edilmeyecek ve devredilmeyecektir. ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacaktır.