BİLSEM sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş! MEB'ten açıklama var mı?

BİLSEM sonuçları 2020! MEB BİLSEM sonuçları açıklandı mı? Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren BİLSEM sınav sonuçları meb.gov.tr adresinden açıklanıyor. BİLSEM sonuçları sorgulama ekranı yoğun şekilde araştırılıyor. BİLSEM sınav sonuçları sorgulama ekranının erişime açılıp açılmadığı merak ediliyor. Sınava giren öğrenciler ve veliler merakla BİLSEM sonuçları açıklandı mı sorusuna yanıt arıyor? MEB takvimine göre 22 Nisan'da açıklanması planlanan sonuçların henüz duyurulmaması kafalarda soru işareti yarattı.

Giriş Tarihi 22 Nisan 2020, 15:35 Güncelleme 11 Haziran 2020, 12:52
BİLSEM sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş! MEB’ten açıklama var mı?

İÇİNDEKİLER

BİLSEM sonuçları açıklandı mı? BİLSEM sınav sonuç sorgulama ekranı yoğun şekilde araştırılıyor. 2020 MEB BİLSEM sonuçları için nefesler tutuldu. 2020 yılı MEB BİLSEM sonuçları sınava giren öğrenciler ve veliler tarafından yoğun şekilde araştırılıyor. BİLSEM sınav sonuçları bugün mü açıklanacak? MEB takvimine göre BİLSEM sınav sonuçlarının 22 Nisan tarihinde açıklanacağı duyurulmuştu. Ancak grup tarama sınavlarının ertelenmesi nedeniyle sınav sonuç açıklanma tarihinin ertelenme ihtimali belirmişti. İşte, 2020 BİLSEM sınav sonuçları sorgulama sayfası!

BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Daha önce açıklanma tarihi 22 Nisan olarak duyurulan BİLSEM sonuçları için heyecanlı bekleyiş başladı. MEB tarafından konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Saat 15:30 itibariyle bir duyuru yok. Açıklama yapıldığı takdirde haberimizden öğrenebileceksiniz.

Grup tarama uygulama sonuçları 22 Nisan 2020 tarihinde http://meb.gov.tr adresinden ilan edilecek.

BİLSEM SINAV SONUÇ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

BİLSEM SONUÇLARI NEDEN AÇIKLANMADI?

Grup tarama testlerinin ertelenmesi nedeniyle BİLSEM sonuç açıklanma tarihinin de ertelenebileceği iddia edilmişti. Şu anda henüz netleşen bir bilgi yok. Ancak konuyla ilgili açıklama geldiği takdirde haberimizde bulabilirsiniz.

MEB'TEN ERTELEME AÇIKLAMASI

16 Mart 2020 tarihinden itibaren planlanan BİLSEM grup tarama uygulamaları (21-22 Mart, 28-29 Mart, 04-05 Nisan, 11-12 Nisan, 18-19 Nisan) ertelenmiş olup ilerleyen tarihlerde konuyla ilgili ayrıntılı bilgilendirme yapılacaktır.'' denildi.

MEB BİLSEM TAKVİMİ

Grup tarama uygulama sonuçlarına itiraz başvuruları 24-30 Nisan 2020 tarihleri arasında alınacak. Grup tarama uygulama sonuçlarına yapılan itirazlar 04-08 Mayıs 2020 tarihleri arasında değerlendirilecek.

İl tanılama sınav komisyonları tarafından bireysel değerlendirme randevuları 11-15 Mayıs 2020 tarihleri arasında verilecek. Bireysel değerlendirmeye alınacak öğrencilerin giriş belgeleri 18 Mayıs 2020 tarihinde e-okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yayımlanacak.

Bireysel değerlendirmeler 01 Haziran 2020-28 Ağustos 2020 tarihleri arasında yapılacak. Kayıt hakkı kazanan öğrenciler http://meb.gov.tr adresinden 04 Eylül 2020 tarihinde ilan edilecek. Bireysel değerlendirme sonuçlarına itiraz başvuruları 07-11 Eylül 2020 tarihleri arasında alınacak.

Bireysel değerlendirme sonuçlarına yapılan itirazlar 14-25 Eylül 2020 tarihleri arasında değerlendirilecek. Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri 07 Eylül 2020-02 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

GRUP TARAMA SINAVI NEDİR?

Grup tarama sınavında öğrencilere sınıf düzeylerine uygun sorular sorulacak. Puanlar öğrencilerin verdikleri doğru cevaplar üzerinden hesaplanacak, yanlış cevaplar doğru cevaplara etki etmeyecek.

Öğrencinin tablet bilgisayar uygulamasına hazırlanması için geliştirilen "BİLSEM 2020 Grup Tarama Sistemi Tanıtım Sürümü" hem Android hem IOS platformlarında 2019 Aralık ayı içinde yayımlandı. Uygulama Google Play ve App Store'dan ücretsiz indirilebiliyor.

BİREYSEL DEĞERLENDİRME SINAVI

Grup tarama uygulama sonuçları açıklandıktan sonra Bakanlık tarafından yetenek alanlarına göre
belirlenen puan barajını geçen öğrenciler yine yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye alınacak.

Bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilere il tanılama sınav komisyonları tarafından MEBBİS/BİLSEM İşlemleri Modülü üzerinden yer, tarih ve saat bilgileri belirtilerek randevu verilecek. Bireysel değerlendirmeler genel zihinsel, görsel sanatlar ve müzik yetenek alanlarının her biri için ayrı ayrı yapılacak. Bireysel değerlendirme aşamasında Bakanlık tarafından belirlenen puan barajını geçen öğrenciler bilim ve sanat merkezine kayıt olmaya hak kazanacak.

BİLSEM NEDİR?

Bilim ve sanat merkezleri (BİLSEM); örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek eğitim vermek üzere açılan özel eğitim kurumlarıdır.

Özel yetenekli öğrencilere kendi potansiyellerini anlamaları, kendilerine ve topluma katkıda bulunabilmeleri için okullarda verilen eğitimi zenginleştiren ve farklılaştıran bir eğitim programı sunan bilim ve sanat merkezleri 81 ilde hizmet vermektedir.

BİLSEM'E NASIL BAŞVURULUR?

Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerine öğrenci seçimi Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her yıl belirlenen tarihlerde yapılan sınav sonuçlarına göre yapılmaktadır. Bu sınav ilkokul 1., 2. ve 3. sınıf düzeyindeki öğrencilere tablet üzerinde dijital olarak yapılmaktadır. Bu sınava 2017 yılına dek bireysel olarak başvuru yapılamıyordu. Diğer senelerden farklı olarak 2017 - 2018 Eğitim Döneminde veliler, sınav ücretini yatırdıktan sonra sınıf öğretmeninden gözlem formunu doldurmasını talep edebilecek. Aslında dolaylı bir şekilde Bilsem sınavı başvurularının bireysel olarak yapılmasının önü açıldı. Sınava katılacak olan öğrenciler okullarındaki sınıf öğretmenleri tarafından doldurulan "gözlem formu" listesiyle aday gösterilmektedir.