KYK yurt başvuruları bitti mi 2021? KYK yurt sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milyonlarca öğrenci bugün itibariyle fakültelerine kavuştu Üniversiteyi farklı şehirlerde okuyan öğrenciler KYK yurtlarında barınabilmek için başvurularını yaptı. Başvuru sonuçlarının ardından öğrenciler sırayla yurtlarına yerleşecek. Henüz başvurularını tamamlamamış olanlar da 2021-2022 KYK yurt başvurusu son tarihini merak ediyor. Peki KYK yurt başvuruları bitti mi 2021? KYK yurt sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte tüm detaylar...

Giriş Tarihi 13 Eylül 2021, 15:30 Güncelleme 13 Eylül 2021, 15:30
KYK yurt başvuruları bitti mi 2021? KYK yurt sonuçları ne zaman açıklanacak?

İÇİNDEKİLER

Gençlik ve Spor Bakanlığı Mehmet Kasapoğlu KYK yurt başvurularının 6 Eylül'de başladığını duyurmuştu. 1 yılı aşkın süredir pandemi nedeniyle evlerinde vakit geçiren öğrenciler ve üniversiteye yeni başlayacak olanlar okullarına kavuşmanın heyecanını yaşıyor. KYK yurt başvurularını henüz tamamlamamış olanlar için son tarih merak konusu oldu. Peki KYK yurt başvuruları bitti mi 2021? KYK yurt sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK YURT BAŞVURULARI BİTTİ Mİ?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;

''Üniversiteli arkadaşlarım GSB Yurtlarına hoş gelecek, sefa getirecek. Yurtlarımıza başvurular başladı… Sağlıklı, güvenli, konfoÜniversiteli arkadaşlarım GSB Yurtlarına hoş gelecek, sefa getirecek. Yurtlarımıza başvurular başladı… Sağlıklı, güvenli, konforlu ve gelişim dolu bir ortamda barınacağınız yurtlarımıza 12 Eylül, saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Huzurlu ve gelişim dolu bir ortamda barınacağınız yurtlarımıza 12 Eylül, saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz.''

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Üniversite öğrencileri T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı altındaki "Yurt Başvurusu" ile "Burs/Öğrenim Kredisi Başvurusu" ekranlarından gerekli bilgilerin girilmesi gerekiyor.

KYK YURT BAŞVURU EKRANI E-DEVLET

KYK YURT BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

a) Öğrencinin, örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olması,

b) Öğrenci ailesinin Kurum yurdunun bulunduğu şehrin belediye sınırları dışında ikamet etmesi (Sağlık Kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engeli olduğu tespit edilen öğrenciler, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı yetiştirme yurtlarında tamamlayan ve/veya Devlet koruması altında olan öğrenciler, anne ve babası vefat etmiş olan öğrenciler hariç)

c) Öğrencinin, taksirli suçlar hariç, herhangi bir suçtan dolayı hakkında 6 ay ve daha fazla hapis cezası ile kesinleşmiş mahkûmiyeti bulunmaması,(Cezası tecil edilenler hariç)

ç) Cezası tecil edilmiş olsa bile, 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu ile 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun İkinci Kitap Üçüncü Kısmının Beşinci Bölümü ile Dördüncü Kısımda düzenlenen suçlardan hüküm altına alınmamış olması ve bu suçlardan haklarında açılan derdest kamu davası bulunmaması,

d) Öğrencinin, Kurum veya diğer resmi kuruluşların yurtlarından "Süresiz çıkarma cezası" veya öğretim kurumlarından 6 aydan fazla uzaklaştırma cezası almamış olması,

e) Uluslararası öğrencilerin öğrenci belgesi, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından alacakları Türkiye Cumhuriyeti ikamet izni belgesi ile pasaportunun tasdikli fotokopisini vermesi,

f) Zorunlu staj hariç asgari ücretin üzerinde ücretle bir işte çalışmaması,

g) Öğrencinin, toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığı veya bulaşıcı hastalığı olmaması gerekmektedir.

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Başvuruların tamamlanmasının ardından adayların kriterleri değerlendirilecek olup sonuçların birkaç gün içinde duyurulması bekleniyor.

Başvuru sonuçları e-devlet ve YURTKUR resmi sayfasından duyurulacak. Ancak henüz resmi tarih belli olmadı.

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR 2021 ?

KYK yurtlarında her yurdun ücreti farklıdır. Yurdun fiziki yapısı ve barınma durumuna göre farklı yurt ücretleri uygulanmaktadır.

Yurt ücretleri aylık olarak tahsil edilir. Kayıtlarda İlk ayın ücreti ve ek olarak depozito ödenir. Depozitolar öğrenciler yurtlardan kaydını sildirdiklerinde geri ödenir.

İşte 2021 yılı KYK yurt fiyatları;

1. TİP KYK YURTLARI
KYK YURT ÜCRETİ : 230
DEPOZİTO ÜCRETİ: 314

2. TİP KYK YURTLARI
KYK YURT ÜCRETİ: 250
DEPOZİTO ÜCRETİ: 342

3.TİP KYK YURTLARI
KYK YURT ÜCRETİ: 290
DEPOZİTO ÜCRETİ: 342

4.TİP KYK YURTLARI
KYK YURT ÜCRETİ: 325
DEPOZİTO ÜCRETİ: 444

5.TİP KYK YURTLARI
KYK YURT ÜCRETİ: 360
DEPOZİTO ÜCRETİ: 492

5.TİP KYK YURTLARI
KYK YURT ÜCRETİ: 360
DEPOZİTO ÜCRETİ: 492