Başbakan Erdoğan'dan Cemaat çıkışı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İlim Yayma Vakfı'nın 40. yılı dolayısıyla düzenlenen programa katıldı.

Giriş Tarihi 05 Aralık 2013, 22:41 Güncelleme 06 Aralık 2013, 08:56
Başbakan Erdoğan’dan Cemaat çıkışı!

İÇİNDEKİLER

İlim Yayma Vakfı'nda katılımcılara hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İlim Yayma Vakfı'nın zor şartlar altında kurulduğuna dikkat çekerek, "Bu süreci yaşamayan, bu 40 yılı yaşamayan 70'lerin, 80'lerin, 90'ların zorluklarını hissetmeyen ortaya çıkan eserin ehemmiyetini çok fazla idrak etmeyebilir" dedi.

Erdoğan, "40 yıl önce 1973 yılında bir araya gelmek suretiyle bu hayır hareketini başlatan 98 güzel insandan şuanda hayatta kalan adeta yok gibi. Ama tabi bu 98 güzel insana ilave olanlar olmuştu onlardan aramızda olan büyüklerim var. Bu hareket gerçekten çok çok farklı bir hareket olarak gelişti ki ve bu hareketten nasibini olan bir kardeşiniz olarak bundan dolayı benim için bu gece bu buluşma çok çok anlamlı. 40 yıl boyunca İlim Yayma Vakfına ayni ya da nakdi yardımda bulunmuş büyüklerimize bu vesile ile yürekten teşekkür ediyorum" dedi.



Erdoğan, "40 yıl önce başta rahmetli avukat Yusuf Türel bey olmak üzere bu 98 güzel insan bir araya geldiler ve bu vakfın temelini attılar. En zor işlerden biri için kolları sıvadılar. Meseleleri para kazanmak değildi, hedefleri mal mülk edinmek, rütbe, makam şöhret gibi dünyevi payelerin peşinde de değiller. Onlar insanın yaratılmışların en şereflisi olduğuna inanıyor ve dolayısıyla insan yetiştirmenin en şerefli en hayırlı iş olduğunu biliyorlardı diye konuştu.

'İlahi mesaj hiç bilenler ile bilmeyenler bir olur mu' diye buyuruyor diyerek sözlerini sürdüren Başbakan Erdoğan, "İşte bu 98 güzel insan bu ilahi mesajlardan, bu hadislerden yola çıkarak insan yetiştirme gayesiyle bir muhabbet tesis ettiler. Bu süreci yaşamayan, bu 40 yılı yaşamayan 70'lerin, 80'lerin, 90'ların zorluklarını hissetmeyen ortaya çıkan eserin ehemmiyetini çok fazla idrak etmeyebilir dedi.

Günümüz de eğitim alan öğrencilerin geçmişe oranla çok daha şanslı olduklarına dikkat çeken Başbakan Erdoğan, "Bugünün çocukları ilim tahsil etme ve bilgiye ulaşma noktasında gerçekten son derece talihliler. Okul konusunda sıkıntıları asgariye indirdik. Her şehrimize üniversite açarak üniversite tahsilini kolaylaştırdık. Geldiğimizde 76 üniversite vardı şuanda 175 üniversite ve üniversitesi olmayan ilimiz yok. Yani öğrenci artık üniversiteye gitmiyor, üniversite öğrencimizin ayağına gelmiş bulunuyor. Tabi bunu da eleştirenler oldu. Bu kadar üniversiteye ne gerek var diyenler oldu ama imkansızlıklar nedeniyle üniversiteye gidemeyen o yavruları göremeyenler vardı. Ama şimdi artık 'ben belki İstanbul'da okumayabilirim ama Hakkari'de okurum' diyerek üniversite yolunu görenler var dedi.

"BAŞÖRTÜSÜ FÜRUATTIR DİYENLER OLDU"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu akşam İstanbul'da İlim Yayma Vakfı'nın 40. Yıl programında yaptığı konuşmada Cemaat'e çarpıcı göndermeler yaptı.

Başörtüsünün uzun yıllara yasaklandığını söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "Kızlarımız büyük zulümler gördü. Kim verecek bunların hesabını" dedi. Erdoğan "O dönemlerde başörtüsü füruattır diyenler oldu" diyerek de o sözü söyleyen Fethullah Gülen'e göndermede bulundu.

Erdoğan'ın Cemaat'e yönelik göndermesi de "Sizi biz okuttuk neferimiz olacaksınız demediler" sözleriyle imam hatip neslinden bahsederken oldu.

"RAHATI GÖRENLER FARKLI DURUMA BÜRÜNDÜ"
28 Şubat yıllarını hatırlatan Erdoğan, "Ben İmam Hatip mezunu olarak istediğim üniversiteye gidemedim. Çünkü bize yasaktı. Artık o döneme geldik. Ama bu iş onları rahatsız etti. Bunu da başardılar. Sabır sabır derken bir 28 Şubat oldu. O ara bu ülkeye çok şeyler kaybettirdi. Bunun farkında olanlar var olmayanlar var. Bir nesil katledildi. Bunu yapanlar bu vebalin altından kalkamaz. 28 Şubat bu ülkeye çok şeyler kaybettirdi. Temenni ederim ki bunu da anlarız. Bazıları da nedense rahatı görünce farklı bir duruma büründüler. Biz böyle olsun istemezdik. Ama bu da oldu maalesef. Temenni ederim ki bunu da anlarız. Ama bizim birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.