AÖL kayıtları başladı mı, ne zaman başlayacak? Açık liseye gidenler için AÖL kayıt ve kayıt yenileme tarihi 2023! Başvuru ekranı ve şartları...

Okulların açılma tarihi yaklaşırken, açık öğretim lisesine (AÖL) kayıt yaptırmak isteyenlerin merakla beklediği an geldi. Her yıl binlerce öğrencinin tercih ettiği AÖL, yeni eğitim yılına hazırlık yapmaya başladı. AÖL kayıtları hakkında detaylar ve başvuru süreci ile ilgili önemli bilgileri sizler için derledik. Açık Öğretim Lisesi, öğrencilere esnek bir öğrenme ortamı sunan ve mezuniyetlerini tamamlayarak lise diploması alabilecekleri bir eğitim sistemidir. AÖL, çalışanlar, uzaktan eğitim tercih edenler veya farklı nedenlerle geleneksel okullara devam edemeyen öğrenciler için önemli bir alternatif sunar.

Giriş Tarihi 30 Eylül 2023, 08:06 Güncelleme 30 Eylül 2023, 08:06
AÖL kayıtları başladı mı, ne zaman başlayacak? Açık liseye gidenler için AÖL kayıt ve kayıt yenileme tarihi 2023! Başvuru ekranı ve şartları...

İÇİNDEKİLER

AÖL kayıt ve kayıt yenileme tarihleri gündemde sıkça araştırılan konular arasında yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2023-2024 AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme takviminin yayınlanıp yayınlanmadığı merak ediliyor. İnternet arama motorlarında 'AÖL kayıtları başladı mı, nasıl yapılır, şartları neler?' sorularına yanıt aranıyor. İşte detaylı bilgiler...

AÇIK ÖĞRETİM LİSE KAYITLARI BAŞLADI MI, NE ZAMAN BAŞLIYOR?

AÖL yeni dönem kayıtları ile ilgili olarak henüz resmi bir açıklama gelmedi. Açık öğretim 3. dönem sınav sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. 2023-2024 AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme takviminin önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor. Konuyla ilgili gelişme olduğunda haberimizde yer vereceğiz.

AÖL KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak olanlar MEB tarafından ilan edilen tarihler arasında sınav İl ve İlçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat ederek işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Öğrencilik durumu " Silik, Donuk veya Aktif " olan öğrencilerimizden kayıt yenileme sınav ücretini anlaşmalı bankalara yatırmış öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemleri ise sistem tarafından bir iş günü sonra otomatik olarak yapılacaktır. Bu öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemlerini tamamlatmak için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat etmelerine gerek yok.

Otomatik kayıt yenileme işlemi için ilan edilen kayıt yenileme tarihleri arasında her gün mesai bitiminden sonra Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi çalıştırılacak. Sistemin çalıştırıldığı saate kadar kayıt yenileme ücretini anlaşmalı bankalara yatıran öğrencilerimizin öğrencilik durumları sistem üzerinden "Aktif" yapılarak kayıt yenileme işlemi tamamlanacak.Kayıt yenileme ücretini anlaşmalı bankalara yatırdığı halde bir iş günü geçtikten sonra halen kayıt yenileme işlemi yapılmamış öğrencilerin kayıt yenileme işlemini yaptırmak için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne müracaat ederek kayıt yenileme işlemini yaptırması gerekmektedir.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNE KİMLER KAYIT YAPTIRABİLİR?

İlköğretim okulu/ortaokul mezunu olanlar.

Bakanlığımıza bağlı veya diğer bakanlıklara bağlı ortaöğretim düzeyindeki genel lise ve Meslek
Liselerinden ayrılanlar.

Astsubay hazırlama okulları, askeri ve polis okulları, anadolu öğretmen liseleri, sağlık meslek liseleri, anadolu güzel sanatlar liseleri, spor liseleri, sosyal bilimler liseleri, askeri liseler, anadolu lisesi türü okulların fen liseleri alanı programı uygulayan liselerden ayrılanlar, resmî ve özel anadolu liseleri, yabancı dil ağırlıklı liseler, sağlık meslek liseleri ve fen liselerinden ayrılanlar.

Açık Öğretim Lisesine veya Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıtlı ancak öğrencilik durumu Silik olanlar, ya da Açık Öğretim Lisesinden veya Mesleki Açık Öğretim Lisesinden tasdikname alanlar.

Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ya da Yurt Dışındaki Eğitim Ataşeliklerinden Denklik Belgesi alanlar.