AÖF 3 ders sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 Anadolu Üniversitesi AÖF sınav sonuç tarihi belli oldu mu?

AÖF 3 ders sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. 27 Temmuz'da son kez gerçekleştirilen AÖF 3 ders sınavına katılan öğrenciler sonuçların hangi tarihte açıklanacağı konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Peki, AÖF 3 ders sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 AÖF sınav sonuç tarihi belli oldu mu?

Giriş Tarihi 31 Temmuz 2019, 11:37 Güncelleme 31 Temmuz 2019, 11:43
AÖF 3 ders sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 Anadolu Üniversitesi AÖF sınav sonuç tarihi belli oldu mu?

İÇİNDEKİLER

AÖF 3 ders sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) tarafından 3 ders sınavı 27 Temmuz'da gerçekleştirildi. Mezun olabilmek için sınava katılan öğrenciler sonuçların açıklanacağı tarihi iple çekmeye başladı. Konu ile ilgili heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Peki, AÖF 3 ders sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 AÖF sınav sonuç tarihi belli oldu mu? İşte konu ile ilgili detaylar...

AÖF 3 DERS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sonuçlar ile ilgili henüz tarih verilmedi. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından gerçekleştirilen sınavların sonuçları, sınav tamamlandıktan sonra 15 gün içerisinde açıklanıyor. Buna göre, 2019 AÖF 3 ders sınavı sonuçlarının 5-9 Ağustos tarihleri arasında açıklanması tahmin ediliyor. Resmi açıklama geldiğinde haberimizin içeriğinde yer alacak.

AÖF 3 DERS SINAVI SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

27 Temmuz'da gerçekleştirilen AÖF 3 ders sınavı soruları ve cevaplarının ne zaman yayınlanacağı henüz belli değil. Ancak, diğer sınavlara bakacak olursak soru ve cevapların sınavın tamamlanmasının ardından 1 hafta içerisinde erişime açılması bekleniyor.

AÖF PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Yeni sistemde, öğrencilerimizin bir dersten başarılı sayılabilmesi için 100 üzerinden değerlendirmeye alınan kâğıtlarda 35,00ya da üzerinde başarı puanı alması gerekmektedir. İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan derslerle ödev ve laboratuvar uygulamaları olan dersler ise bu kapsamın dışında tutulmuştur.

AÖF SINAV SONUÇ İTİRAZI NASIL YAPILIR?

Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 3 (üç) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz. İtirazlar Açıköğretim Fakültesi Merkez Büro Yöneticiliği birimine dilekçe göndererek veya aofbilgi@anadolu.edu.tr adresine e-posta göndererek yapılabilir.

AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ

Dersleri kitle iletişim araçları (internet, radyo, televizyon) ile ve çeşitli şehirlerdeki akademik danışmanlık merkezleri tarafından verilen, sınavları yılda 2 kez (vize, final) yapılan, Anadolu Üniversitesi'nin başlattığı bir uzaktan eğitim projesidir. AÖF diplomalarının örgün eğitimle alınan diğer üniversite diplomalarından hiçbir hak eksiği yoktur. AÖF ders kitapları çok düzenli ve kolay anlaşılabilir bir dille yazılmıştır.

AÖF e-öğrenme portali yoluyla yayımlanan mp3 dinlemeleri, video dersleri, etkileşimli sunumlar, deneme sınavları vb. sayesinde bilginin öğrencilere yayılımı oldukça kolaylaşmış, zaman ve zeminden bağımsız bir hale gelmiş ve üniversite eğitimi çok modern ve etkileyici yeni bir boyuta taşınmıştır.