Anadolu Üniversitesi hibrit mi olacak? Hibrit eğitim ne demek? Hibrit eğitim nasıl olur?

Anadolu Üniversitesi hibrit mi olacak? Hibrit eğitim ne demek? Ülkemizde pandemiyle birlikte üniversitelerde yeni eğitim modelleri de devreye giriyor. Bunlardan birisi de hibrit eğitim oldu. Bazı üniversiteler hibrit eğitim modeline geçiş yaptığını açıklıyor. Peki; hibrit eğitim nedir? Anadolu Üniversitesi hibrit mi olacak? Bu eğitim türünde, bazı eğitimler uzaktan yapılırken bazıları da yüz yüze yapılabiliyor.

Giriş Tarihi 19 Ağustos 2021, 14:29 Güncelleme 19 Ağustos 2021, 14:29
Anadolu Üniversitesi hibrit mi olacak? Hibrit eğitim ne demek? Hibrit eğitim nasıl olur?

İÇİNDEKİLER

Hibrit eğitim ne demek? Anadolu Üniversitesi hibrit mi olacak? Hibrit eğitimin nasıl olacağı öğrencilerin merak ettiği konulardan birisi oldu. Milyonlarca öğrenci hibrit eğitim sistemiyle 2021-2022 döneminde eğitim öğretim görecek. Üniversite öğrencilerine yönelik uygulanacak hibrit eğitim modeli bazı üniversitelerde hayata geçecek. Peki; hibrit eğitim ne demek? Anadolu Üniversitesi hibrit mi olacak?

HİBRİT EĞİTİM NE DEMEK?

Harmanlanmış öğrenme geleneksel eğitimi desteklemek amacıyla teknolojik materyallerin kullanılması olarak düşünülmemelidir.

Harmanlanmış öğrenmedeki denge çevrimiçi ağırlıklı eğitim veren bir kurumun verimliliği arttırmak amacıyla çevrimiçi eğitime ek olarak yüz yüze ders vermesi olarak da düşünülebilir.

Hibrit eğitim kısaca karma eğitim olarak adlandırılabilir. Yani dersler hem yüz yüze eğitim şeklinde olacak, hem de uzaktan eğitim şeklinde olacak. Yüz yüze eğitime ihtiyaç duyulmayan derslerde uzaktan eğitim modeli ele alınacak, pratik eğitimin şart olduğu alanlarda ise sınıf ortamında yüz yüze eğitim gerçekleşecek. Hangi derslerde yüz yüze eğitim yapılacağı ise üniversiteler tarafından belirlenecek ve öğrencilere duyurulacak.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ HİBRİT Mİ OLACAK?

Üniversiteden "Üniversitemizde 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi dersleri, 4 Ekim 2021 tarihinde başlayacaktır. Eğitimin, Yükseköğretim Kurulu Kararları ve Sağlık Bakanlığı tedbirleri dikkate alınarak, "hibrit eğitim" şeklinde (yüz yüze ve online karması) yapılması planlanmaktadır. Bu planlamada, bazı dersler tamamen online, bazıları tamamen yüz yüze, bazıları ise sınıf ortamında canlı yayın eşliğinde verilecektir. Hangi dersin ne şekilde verileceği, bölüm ve programların web sitelerinden duyurulacaktır" şeklinde açıklama yapıldı.