Açıköğretim öğrencileri için AÖL 1. dönem sınavları yüz yüze mi, online mı yapılacak? MEB 2023-2024 AÖL Açık lise - AÖO sınav takvimi!

Eğitimlerine açıktan devam eden öğrenciler AÖL sınav takvimini merak ediyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılına göre sınavların ne zaman ve ne şekil olacağı hakkında bilgiler araştırılıyor. Bu noktada internet arama motorlarında ''AÖL 1. dönem sınavları yüz yüze mi, online mı yapılacak? MEB AÖL sınav takvimi belli oldu mu?'' soruları sorgulanıyor. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 15 Eylül 2023, 08:40 Güncelleme 15 Eylül 2023, 08:40
Açıköğretim öğrencileri için AÖL 1. dönem sınavları yüz yüze mi, online mı yapılacak? MEB 2023-2024 AÖL Açık lise - AÖO sınav takvimi!

İÇİNDEKİLER

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Açık Öğretim Lisesi (AÖL) ve Açık Öğretim Ortaokulu (AÖO) 2023-2024 yılı sınav takvimini yayımlayıp yayımlamadığı merak ediliyor. Eylül ayının gelmesiyle birlikte gözler Milli Eğitim Bakanlığının açık lise sınav takvimine çevrildi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Açık Öğretim Liselerine geçişlerin zorlaştırılacağını vurgulamıştı. İşte MEB 2023-2024 AÖL Açık lise - AÖO sınav takvimi ve diğer merak edilenler...

AÇIK LİSE SINAVLARI YÜZ YÜZE Mİ YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin konuya ilişkin" Pandeminin yarattığı kısıtlılıklar çerçevesinde özellikle açık Lise sınavlarının elektronik ortamda yapma süreci vardı. Şimdi tekrar eski haline dönüştürüp açık liseye geçişleri bir prosese bağlamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

AÖL 1. DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

MEB tarafından henüz 2023-2024 eğitim öğretim yılı ilk kayıt ve kayıt yenileme takvimi yayımlanmadı. Kayıtlarını tamamlamayan adaylar sınavlara giriş yapamayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından daha önce açıklanan sınav uygulama takviminde Açıköğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 eğitim öğretim yılı 1. dönem sınavlarının Aralık ayında uygulanacağı bilgisi paylaşılmıştı. Sınavın günü ve saatine ilişkin bir bilgilendirme bulunmuyor.

AÖL KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak olanlar MEB tarafından ilan edilen tarihler arasında sınav İl ve İlçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat ederek işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Öğrencilik durumu " Silik, Donuk veya Aktif " olan öğrencilerimizden kayıt yenileme sınav ücretini anlaşmalı bankalara yatırmış öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemleri ise sistem tarafından bir iş günü sonra otomatik olarak yapılacaktır. Bu öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemlerini tamamlatmak için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat etmelerine gerek yok.

Otomatik kayıt yenileme işlemi için ilan edilen kayıt yenileme tarihleri arasında her gün mesai bitiminden sonra Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi çalıştırılacak. Sistemin çalıştırıldığı saate kadar kayıt yenileme ücretini anlaşmalı bankalara yatıran öğrencilerimizin öğrencilik durumları sistem üzerinden "Aktif" yapılarak kayıt yenileme işlemi tamamlanacak.

Kayıt yenileme ücretini anlaşmalı bankalara yatırdığı halde bir iş günü geçtikten sonra halen kayıt yenileme işlemi yapılmamış öğrencilerin kayıt yenileme işlemini yaptırmak için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne müracaat ederek kayıt yenileme işlemini yaptırması gerekmektedir.