2023 Lisans, Ön lisans tercih SİHİRBAZI! YÖK ATLAS YKS TERCİH ROBOTU! YÖK Atlas tercih sihirbazı nedir, tercih robotu nasıl kullanılır?

2023 üniversite taban puanları ve kontenjan bilgileri merak konusu oldu. Bu bilgiler, ÖSYM tarafından hazırlanan kılavuzla duyuruluyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Atlas tercih robotu ise aldığınız puanlara göre hangi üniversitelere yerleşebileceğinizi öğrenmenize yardımcı oluyor. İşte, YÖK Atlas tercih robotu giriş ekranı! YÖK Atlas tercih robotu, üniversite adayları için oldukça faydalı bir araçtır. Tercih döneminde, aldığınız puanlar doğrultusunda hangi üniversite ve bölümlere yerleşebileceğinizi öğrenmek için YÖK Atlas tercih robotuna başvurabilirsiniz. Bu robot sayesinde, tercih yapmadan önce puanınızın hangi üniversite ve bölümlerde yeterli olabileceğini öğrenebilirsiniz.

Giriş Tarihi 30 Temmuz 2023, 23:00 Güncelleme 30 Temmuz 2023, 23:00
2023 Lisans, Ön lisans tercih SİHİRBAZI! YÖK ATLAS YKS TERCİH ROBOTU! YÖK Atlas tercih sihirbazı nedir, tercih robotu nasıl kullanılır?

İÇİNDEKİLER

2023 üniversite taban puanları kontenjan bilgileri merak konusu oldu. Üniversite taban puanları ve kontenjanları ÖSYM tarafından hazırlanan kılavuzla duyuruluyor. YÖK Atlas tercih robotu ile aldığınız puana göre hangi üniversiteye yerleşebileceğinizi öğrenebilirsiniz. İşte, YÖK Atlas tercih robotu giriş ekranı!

YKS ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN 2023?

YKS Tercih süreci 27 Temmuz'da başlıyor

YKS Tercih Klavuzu'nun açıklamasının ardından üniversite hayali kuran milyonlarca aday için tercih süreci başlayacak.

Tercih işlemlerinin 27 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

YKS TERCİH EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU NASIL ÇALIŞIYOR?

Son 4 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı, aşağıdaki linke tıkladıktan sonra karşınıza çıkacak olan "Puan Türü Seçin" alanını doldurduktan sonra kolayca görüntülenebilecek.

YKS tercih robotunu kullanabilmek için öncelikle aşağıdaki linke tıklanması gerekecek. Karşınıza çıkan ekrandan detaylı ve hızlı tercih robotu bilgilerine ulaşmanız mümkün olacak.

Buradan detaylı tercih robotu ekranını seçmeniz halinde başarı sıralamasını ve üniversite bilgilerini girerek filtreleme yapabilirsiniz.

YÖK ATLAS TERCİH SİHİRBAZI İÇİN TIKLAYINIZ

YKS BAŞARI SIRALAMASI NEDİR?

Öğrencilerin katıldıkları oturumlardan başarı sıralamaları Türkiye genelinde kaçıncı olduklarını ifade eder.

2023-YKS sonuç ekranında adayların AYT, TYT ve YDT puanları yer alacak. Adayların başarı sıralamaları tercih döneminde belirleyici olacak.

ÖSYM tarafından açıklanacak YKS tercih kılavuzunda üniversite taban puanları yer alırken adaylar okulların en son alım yaptığı tavan ve taban puanlara göre tercihlerini şekillendirecek.