2023 KYK güvence bedeli iadesi sorgulama ekranı! KYK depozito her yıl ödenir mi? KYK depozitosu nedir, iade ne zaman geri yatar?

KYK başvuru sonuçlarının Eylül ayı içerisinde açıklanması bekleniyor. Üniversite okuyan öğrencilerin kalacağı KYK yurtlarında depozito talep ediliyor. İşte konuya ilişkin bilgiler...

Giriş Tarihi 30 Eylül 2023, 08:05 Güncelleme 30 Eylül 2023, 08:05
2023 KYK güvence bedeli iadesi sorgulama ekranı! KYK depozito her yıl ödenir mi? KYK depozitosu nedir, iade ne zaman geri yatar?

İÇİNDEKİLER

KYK yurt başvuru sonuçları merakla beklenirken bir yandan da depozito hakkında araştırmalar yapılmaya başlandı. Yurt çıkan öğrenciler KYK aylık ödemesinin yanı sıra bir de depozito ödemelidir. İnternet arama motorlarında ''KYK depozitosu nedir, iade ne zaman geri yatar? KYK depozito bedeli her yıl ödenir mi?'' soruları sıkça araştırılıyor. İşte KYK güvence bedeli iadesi sorgulama ekranı ve diğer detaylar...

KYK GÜVENCE BEDELİ NEDİR?

Öğrencilerin zamanında yatırılmayan yurt ücretlerine veya yurtta yapacakları zarara karşılık olarak güvence bedeli alınır. Güvence bedeli tutarı, Bakanlıkça tespit edilir.

Öğrencinin yurt malzemesine zarar vermesi halinde, zarar güvence bedeli tutarından az ise güvence bedelinden mahsup edilir ve eksilen tutar öğrenciye tamamlattırılır. Zarar güvence bedeli tutarından fazla ise tutarın tamamı öğrenciden tahsil edilir.

Öğrencilerin yurtlardan ayrılması ya da kaydının silinmesi nedeniyle kalan güvence bedeli tutarları, talep halinde iade edilir. Talep edilmemesi halinde ise güvence bedeli tutarı 5 yıl bekletilir ve 5 yılın sonunda irat (gelir) kaydedilir.

KYK YURT GÜVENCE BEDELİ NE ZAMAN İADE EDİLİR?

Güvence Bedeli Iade Işlemleri Il Müdürlükleri Tarafindan Yapilmaktadır. Dilekçeye istinaden yapılacak iade işlemi, Yurdun bağlı olduğu İl Müdürlüğünden takip edilmelidir.

Kayıt Sildirmek için;

Kalmakta olduğunuz yurdunuza imzalı bir dilekçe vermeniz gerekmektedir. Dilekçenize istinaden güvence bedeli ve gün bazında yatak ücretiniz size iade edilecektir. Dilekçenize mutlaka SİZE AİT BİR HESABIN IBAN NUMARASINI yazmanız gerekmektedir. İşlemlerin kısa sürede bitirilmesi açısından IBAN numarasının doğruluğundan emin olunuz.

KYK GÜVENCE BEDELİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

KYK DEPOZİTO HER YIL ALINIR MI?

KYK yurt depozitosu bir kere olacak şekilde yurt kayıt esnasında alınır.