OKULLAR 2 EKİM'E Mİ ERTELENDİ, NEDEN? 2023 İlkokul, ortaokul, lise, üniversiteler ne zaman açılacak? YÖK - MEB son dakika!

Yeni eğitim ve öğretim yılının yaklaşmasıyla birlikte, öğrencilerin ve velilerin en merak ettiği konulardan biri de okulların açılış tarihleri oldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan 2023-2024 eğitim-öğretim yılı takvimi ile birlikte, okulların ne zaman açılacağı sorusunun yanıtı da netlik kazandı. Anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite seviyelerinde eğitim gören öğrenciler, heyecanla yeni dönemin başlamasını bekliyor.

Giriş Tarihi 01 Eylül 2023, 09:33 Güncelleme 01 Eylül 2023, 12:03
OKULLAR 2 EKİM’E Mİ ERTELENDİ, NEDEN? 2023 İlkokul, ortaokul, lise, üniversiteler ne zaman açılacak? YÖK - MEB son dakika!

İÇİNDEKİLER

Okullar ertelendi mi, 2 Ekim'de mi açılacak sorusu, gündemde öğrenciler tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Milyonlarca anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite öğrencisi okulların ne zaman açılacağını merak ediyor. Bu noktada YÖK - MEB güncel duyurular yakından takip ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı 2023-2024 eğitim öğretim yılı takvimini yayımladı. İşte okulların açılış tarihi...

OKULLAR ERTELENDİ Mİ, NE ZAMAN AÇILACAK 2023 MEB?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2023-2024 eğitim öğretim yılı takvimine göre okullar 11 Eylül'de açılacak. İlk ara tatil 13-17 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

Öğrenciler, 22 Ocak Cuma günü yarıyıl tatiline çıkacak. 5 Şubat'ta ikinci dönem başlayacak.

Bahar döneminde yapılacak ikinci ara tatilin tarihi ise 8 ile 12 Nisan arası olarak belirlendi.

Eğitim-öğretim yılı 14 Haziran'da tamamlanacak.

OKULLAR 2 EKİM'DE Mİ AÇILACAK, NEDEN?

Üniversitelerde yeni dönemin ne zaman başlayacağı henüz belli olmadı. YÖK'e bağlı olarak eğitim veren üniversitelerin açılış tarihi farklılık gösterebiliyor. Ancak üniversitelerde güz döneminin Eylül ayının üç ya da dördüncü haftasında başlaması bekleniyor. Konuyla ilgili olarak en net bilgi üniversite ve fakültelerin resmi internet sayfaları üzerinden edinilebilecek.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Üniversitelerde kayıtlar, 28 Ağustos ile 1 Eylül tarihleri arasında tamamlanacak. Bu tarihten sonra tüm üniversitelerde eylül ayının 2. haftası gibi eğitim ve öğretimin başlaması bekleniyor. Üniversite açılış tarihleri üniversiteden üniversiteye değişiklik gösterebilmektedir.