DGS TERCİH YAPMA EKRANI: ais.osym.gov.tr! ÖSYM 2023 DGS tercih kılavuzu yayımlandı mı, nasıl tercih yapılır? Geçiş yapılacak üniversiteler...

DGS tercih tarihleri gündemde sıkça araştırılan konular arasında yer alıyor. Yüzbinlerce DGS adayı tercihlerin ne zaman başlayacağını, kılavuzun ne zaman yayımlanacağını merak ediyor. İnternet arama motorlarında ''DGS tercihleri başladı mı, ne zaman başlayacak? DGS tercih kılavuzu ne zaman yayımlanacak? DGS taban puanları açıklandı mı?'' sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 31 Ağustos 2023, 09:31 Güncelleme 31 Ağustos 2023, 09:31
DGS TERCİH YAPMA EKRANI: ais.osym.gov.tr! ÖSYM 2023 DGS tercih kılavuzu yayımlandı mı, nasıl tercih yapılır? Geçiş yapılacak üniversiteler...

İÇİNDEKİLER

''DGS tercihleri başladı mı? DGS tercih kılavuzu yayımlandı mı? DGS taban puanları açıklandı mı?'' soruları adayların gündeminde yer alıyor. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) organize ettiği 2023 Dikey Geçiş Sınavı (2023-DGS)16 Temmuz 2023 tarihinde uygulandı. Sonuçlar ise 11 Ağustos'ta açıklandı. İşte tercihler hakkında merak edilenler...

DGS TERCİHLERİ BAŞLADI MI?

Son dakika... DGS tercihleri başladı. ÖSYM'den yapılan açıklamada ''2023 Dikey Geçiş Sınavı (2023-DGS) tercih işlemleri, 29 Ağustos - 05 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar, tercihlerini bireysel olarak 29 Ağustos 2023 tarihinde saat 15.45'ten itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle elektronik ortamda yapabilecektir. Tercih işlemleri, 05 Eylül 2023 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Yerleştirme işleminde, 2023-DGS Başvuru Kılavuzu'nda yer alan ilke ve kurallar uygulanacaktır. 2023-DGS yerleştirme ile ilgili genel bilgiler ve tablolar, aşağıdaki bağlantıda sunulmuş olup tercihte bulunacak adayların bu bilgileri dikkatle incelemeleri gerekmektedir.'' denildi.

ÖN LISANS MEZUNIYET ALANLARINA GÖRE DIKEY GEÇIŞ YAPILABILECEK LISANS PROGRAMLARI İÇİN TIKLAYINIZ

MERKEZI YERLEŞTIRME İLE DIKEY GEÇIŞ YAPILACAK YÜKSEKÖĞRETIM LISANS PROGRAMLARI İÇİN TIKLAYINIZ

DGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Adaylar ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle elektronik ortamda DGS tercihlerini yapacaklar.

DGS TERCİH YAPMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

2023 DGS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

DGS TABAN PUANLARI VE KONTENJANLARI AÇIKLANDI MI?

DGS taban puanları okulların en son alım yaptığı en düşük puanı ifade ediyor. 2023 yılı DGS taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları henüz belli olmadı.

DGS taban puanlarına ilişkin bilgiler yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra belli olacak.

DGS kontenjanları ise ÖSYM tarafından yayınlanacak kılavuz ile belli olacak. DGS kılavuzunda adayların geçiş yapabilecekleri 4 yıllık lisans bölümlerinin adı, kontenjanları ile beraber özel koşulları yer alacak.

Adaylar tercih sürecinde listelerini hazırlarken geçtiğimiz yılın DGS taban puanlarından yararlanabilirler. Aşağıdaki bağlantıdan üniversite ve bölümlerin 2022 DGS taban puanlarını inceleyebilirsiniz.

DGS TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

DGS GEÇİŞ BÖLÜMLERİ NELER?

Önlisans mezuniyet alanlarına göre geçiş yapılacak lisans bölümleri bulunuyor. 2 yıllıktan 4 yıllık bölümlere geçiş yapılırken bölümlerin birbirine uygunluğu ve geçiş yapacak bölümler belirlenmiş şekilde bulunuyor.

DGS geçiş bölümlerini aşağıdaki link aracılığıyla inceleyebilirsiniz.

DİKEY GEÇİŞ BÖLÜMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ