DGS tercih kılavuzu yayınlandı mı? 2021 DGS tercihleri ne zaman başlayacak?

DGS tercihleri ne zaman başlayacak? DGS tercih dönemi öğrenciler merak ettiği konulardan birisi oldu. Dikey Geçiş Sınavı'na giriş yapan yüzbinlerce öğrenci, 2021 DGS tercihlerinin ne zaman başlayacağını merak ediyor. Dikey Geçiş Sınavına başvuru yapan her öğrenci için ön lisans başarı puanı hesaplanacak. DGS ön lisans başarı puanı en yükseği 100, en küçüğü 50 olarak değerlendirilerek öğrencilerin sonuçlarına yansıtılacak. İşte; 2021 DGS tercih kılavuzu hakkında merak edilen bilgiler!

Giriş Tarihi 12 Ağustos 2021, 09:35 Güncelleme 12 Ağustos 2021, 09:35
DGS tercih kılavuzu yayınlandı mı? 2021 DGS tercihleri ne zaman başlayacak?

İÇİNDEKİLER

DGS tercih kılavuzu yayınlandı mı? 2021 DGS tercihleri ne zaman başlayacak? DGS sonuçlarının ÖSYM tarafından açıklanmasıyla birlikte gözler DGS tercihlerine çevrildi. Sınavda başarılı olmak isteyen binlerce aday DGS tercihleri ne zaman başlayacak sorusuna cevap arıyor. Peki; DGS tercih kılavuzu yayınlandı mı? ÖSYM'den konuyla ilgili açıklama geldi!

2021 DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

DGS tercihlerinin ne zaman başlayacağı henüz açıklanmadı. Sonuçlar açıklandığı takdirde haberimizden öğrenebilirsiniz.

ÖSYM AÇIKLAMASI GELDİ!

11 Temmuz 2021 tarihinde uygulanan 2021 Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavına (2021-DGS) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarına 11 Ağustos 2021 tarihinde saat 14.15'ten itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebileceklerdir.

DGS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ÖN LİSANS BAŞARI PUANLARI ETKİLİ OLACAK

Dikey Geçiş Sınavına başvuru yapan her öğrenci için ön lisans başarı puanı hesaplanacak. DGS ön lisans başarı puanı en yükseği 100, en küçüğü 50 olarak değerlendirilerek öğrencilerin sonuçlarına yansıtılacak.

ÖBP puanı yüksek olan adaylar sıralamalarda düşük olan adaylara kıyasla öne çıkacak. DGS puanıyla ÖBP puanı birleştirilecek adayların yerleştirme puanı hesaplanacak.

EK TERCİH HAKKI SUNULACAK

2021 DGS tercihleri sonucu boş kalan, kayıt yaptırılmayan bölümler için ÖSYM kontenjanları açıklayacak. Duyurulan tarihler arasında adaylar Aday İşlemleri Sistemi üzerinden ek tercihlere başvuracak. Normal tercihlerde herhangi bir bölüme kayıt hakkı kazanan adaylar ek tercihten faydalanamaz. Ek yerleştirme işleminin başvurusu için adaylardan 25 TL başvuru ücreti alınacak. Ücreti yatırmayan adayların tercihleri işleme alınmayacak.

DGS TABAN PUANLAR KAÇ?

DGS sınavında baraj puanı yoktur. DGS'nin kendisine özel puan hesaplama yöntemi vardır. Bir bölümü kazanmak için yaklaşık 130 puan alınması gerekiyor. İyi bir bölümü kazanmak için en az 240-250 puan alınması gerekiyor. Adayların ÖBP puanını da yüksek tutması gerekiyor.

Adayın puanı, yerleşmek istediğin bölümün taban puanından aşağı olursa geçiş yapılamaz.

2021 DGS'de sayısal ve sözel testlerinden en az 1 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacak Her iki testten de en az 1 ham puanı bulunmayan adayların ise DGS puanı hesaplanmayacak.