2021-2022 yarıyıl sömestr tatili hangi tarihte? Okullar ne zaman kapanacak? 15 tatil ne zaman başlayacak?

15 tatil ne zaman başlayacak? 2021-2022 yarıyıl sömestr tatili hangi tarihte? Okullar ne zaman kapanacak? Sorgulamaları arama motorları üzerinden sıklıkla yapılır oldu. Koronavirüs nedeniyle uzun zamandır online eğitim gören öğrenciler 6 Eylül itibariyle okullarına kavuştu ve yüzyüze eğitim başladı. Öğrenciler şimdiden yarıyıl tatilini merak eder oldu. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 07 Eylül 2021, 14:32 Güncelleme 07 Eylül 2021, 14:32
2021-2022 yarıyıl sömestr tatili hangi tarihte? Okullar ne zaman kapanacak? 15 tatil ne zaman başlayacak?

İÇİNDEKİLER

Gündemde öğrenciler ve veliler yoğun bir şekilde 15 tatil ne zaman başlayacak? 2021-2022 yarıyıl sömestr tatili hangi tarihte? Sorularına yanıt arıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle uzun zamandır kapalı olan okullar bugün itibariyle yüzyüze eğitime başladı ve pek çok sorunun yanıtı da araştırma konusu oldu. Peki okullar ne zaman kapanacak? Covid 19 mücadelesi kapsamında okullarda hangi önlemler alındı? İşte tüm bilgiler…

2021-2022 YILI 15 TATİLİ NE ZAMAN?

MEB'in Twitter hesabından yapılan açıklamada "Ders zili 6 Eylül'de çalacak, 1. dönem ara tatili 15-19 Kasım, Yarıyıl tatili 24 Ocak-4 Şubat, 2. dönem ara tatili 11-15 Nisan, Karneler 17 Haziran 2022'de dağıtılacak." denildi.

OKULLARDA ALINAN COVİD 19 ÖNLEMLERİ NELER?

COVID-19 tedbirleriyle yüz yüze eğitimin yapılacağı 2021-2022 eğitim öğretim yılı kapsamında çalışmalar tamamlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı iş birliğinde hazırlanan ve 24 Ağustos'ta il milli eğitim müdürlüklerine gönderilen "COVID-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi" ile servislerdeki ve okullardaki hijyen tedbirleri, maske kullanımı, havalandırma gibi tüm ayrıntılar paylaşılmıştı.

Bu kapsamda ülke genelindeki yaklaşık 58 bin okula maske, dezenfektan ve temizlik ihtiyaçlarıyla ilgili 650 milyon Türk lirası ödenek gönderildi, 113 bin temizlik personeli görevlendirildi.

Bakanlık bünyesinde kurulan yeni elektronik takip sistemi ile il, ilçe kurum ve okul düzeyinde eğitimin aksamaması için tüm süreçler anlık olarak takip edilecek. Öğrenci ve personelin hasta, temaslı veya risklilik durumları Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasındaki veri entegrasyonu yolu ile izlenecek ve okullara gerekli bildirim yapılacak.

Yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri, 1-3 Eylül tarihleri arasında okullarda yüz yüze yürütülen uyum eğitimine katıldı. Bu çerçevede, 165 bin 450 öğretmen tarafından toplam 2 milyon 359 bin 422 öğrenciye uyum eğitimleri verdi.

PCR TESTİ İSTENECEK!

"COVID-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi" kapsamında, öğretmen ve okul çalışanlarının aşı olmamaları durumunda haftada iki kez PCR testi ile taranmaları istenecek.

Okul içerisinde, ortak alanlarda, sınıflarda, öğretmen odalarında bulundurulan maske atık kutularının günlük olarak boşaltılması sağlanacak. Tüm okullarda yeterli sayıda maske Milli Eğitim Bakanlığı tarafından temin edilecek.

Öte yandan okulun rutin temizliğinin sıklaştırılması, çocukların, öğretmenlerin ve diğer okul çalışanlarının el hijyeni için su ve sabun ile el yıkama olanakları sağlanacak. Ayrıca okullardaki ortak alanlara uygun sayıda el antiseptikleri de konuldu.