ÖSYM ek kayıt nasıl yapılır? 2019 2020 YKS üniversite ek kayıt ne zaman bitiyor?

YKS ek kayıt işlemleri için bekleyiş sona erdi. ÖSYM tarafından geçtiğimiz gün YKS ek tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından sonuçlara göre kayıt hakkı kazanan öğrenciler detayları araştırıyor. Peki, ÖSYM ek kayıt nasıl yapılır? YKS üniversite ek kayıt ne zaman bitiyor? İşte 2019-2020 YKS ek kayıt takvimi...

Giriş Tarihi 23 Eylül 2019, 07:59 Güncelleme 23 Eylül 2019, 08:07
ÖSYM ek kayıt nasıl yapılır? 2019 2020 YKS üniversite ek kayıt ne zaman bitiyor?

İÇİNDEKİLER

ÖSYM ek kayıt işlemleri için araştırmalar sürüyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından üniversitelere yerleştirme yapabilmek için gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre yerleştirmeler tamamlandı. İlk yerleştirme sonucuna göre, hak kazanamayanlar ek tercih yaptı. Sonuçlar geçtiğimiz gün açıklandı ve kayıt hakkı kazananlar belirlendi. Yayınlanan takvime göre ek kayıtlar bugün başlıyor. Peki, ÖSYM ek kayıt nasıl yapılır? YKS üniversite ek kayıt ne zaman bitiyor? İşte 2019-2020 YKS ek kayıt takvimi...

2019-2020 YKS EK KAYIT TAKVİMİ

ÖSYM'den yapılan yayınlanan kılavuzda YKS ek kayıt takvimi belli oldu.

Buna göre, kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 23-27 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 23-25 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacak.

YKS EK KAYITLAR NASIL YAPILACAK?

Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur.

Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Kayıt işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi, 2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer almaktadır.

KILAVUZ İÇİN TIKLAYIN

EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILIYOR?

Yerleştirmede adaylar, yükseköğretim programlarına, ilgili yerleştirme puanları ile varsa ek puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM'ce yerleştirilir. Tablo 6A ve 6B ortaöğretimdeki alanlar ile aynı alanda olduğu kabul edilen lisans programlarını; Tablo 6C ise mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarındaki alanların devamı niteliğinde olduğu kabul edilen ve adayların ek puanları ile yerleştirilebilecekleri ön lisans programlarını göstermektedir. Adayların ek puanlarıyla yerleştirilecekleri yükseköğretim programları öğrenebilmeleri için Tablo 6A,6B.1ve 6C'de kendi alanlarını bulmaları ve bu alanların altındaki yükseköğretim programlarını incelemeleri gerekmektedir.

Ek yerleştirme işlemine alınan tüm adayların sonuçları http://sonuc.osym.gov.tr adresinden duyurulacaktır. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.