2019 adaylık kaldırma sınavı sonuçları MEB açıklaması! AKS sınav sonuçları açıklandı mı?

AKS sınav sonuçları açıklandı mı? Adaylık Kaldırma Sınavı sonuçları sınavın yapıldığı tarihten itibaren en geç 15 gün içinde ilan edilecektir. Sınav sonuçları www.meb.gov.tr adresinden ilan edilecek. Sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan adayların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz. Adaylık kaldırma sınavı: Tüm devlet memurluklarında olduğu gibi kişinin kamu kurumlarında ilk senesi staj niteliği taşımaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı'nda ise buna aday öğretmen veya stajyer öğretmen denilmektedir.

Giriş Tarihi 26 Aralık 2019, 09:29 Güncelleme 26 Aralık 2019, 09:29
2019 adaylık kaldırma sınavı sonuçları MEB açıklaması! AKS sınav sonuçları açıklandı mı?

İÇİNDEKİLER

AKS sınav sonuçları açıklandı mı? 2019 Adaylık Kaldırma Sınavı 8 Aralık 2019 Pazar Günü saat 14.00'te 81 il merkezinde yazılı olarak tek oturumda yapıldı. Adaylık Kaldırma Sınavı olan AKS sınavına katılan öğretmenler, sonuçlar için milli eğitim bakanlığı sitesinden yapılacak açıklamayı bekliyordu. Şimdi gözler 2019 AKS sonuçlarında. Sınav sonuçları www.meb.gov.tr adresinden ilan edilecek. Adaylar sınav sorularına, sınav uygulamasına ve sınav sonuçlara ilişkin itirazlarını, soru ve cevap anahtarlarının ve sınav sonuçlarının www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde başvuru yapabileceklerdir.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

ADAYLIK KALDIRMA SINAVI SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Adaylık Kaldırma Sınavı sonuçları sınavın yapıldığı tarihten itibaren en geç 15 gün içinde ilan edilecektir. Sınav sonuçları www.meb.gov.tr adresinden ilan edilecek.

SINAV İTİRAZLARI

Adaylar sınav sorularına, sınav uygulamasına ve sınav sonuçlara ilişkin itirazlarını, soru ve cevap anahtarlarının ve sınav sonuçlarının www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde ÖYGGM' ye yapabileceklerdir.

Adaylar sınav sorularına, sınav uygulamasına ve sınav sonuçlarına itiraz başvurularını, Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Döner Sermaye İşletmesinin "Kurumsal Tahsilat Programı" aracılığı ile T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası herhangi birine 20 TL (yirmi TL KDV Dahil)

SINAV İTİRAZ ÜCRETİ adı altında yatırarak alınan ATM işlem fişi ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile yapacaklardır.

Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile adayın T.C. kimlik numarası, imzası, iletişim bilgileri, dekontu/ATM işlem fişi olmayan ve faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

Sınav uygulamasına, sınav sorularına ve sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar 10 (on) gün içerisinde ÖDSGM tarafından incelenip sonuçlar adaylara bildirilmek üzere ÖYGGM'ne teslim edilecektir. Tüm işlemlerde ÖDSGM'ne gelen evrak kayıt tarihi dikkate alınacaktır. İtiraz sonuçları ÖYGGM tarafından adaylara duyurulacaktır.

Sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan adayların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz.

Adaylık kaldırma başvurusu nasıl nereden yapılır?

Adaylık kaldırma sınavına girebilmek için adayların sınav ücreti olan 100 TL'yi ödemeleri gerekmektedir. Bu tutar, MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Döner Sermaye İşletmesinin "Kurumsal Tahsilât Programı" aracılığı ile T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası veya Türkiye Halk Bankasından herhangi birine ödenmektedir. Ayrıca tüm banka kartları ile https://odeme.meb.gov.tr/ sayfasından da ödeme yapılabilinmektedir. Sınav ücretini yatırmayan kişiler sınava alınmazlar.

Bunun dışında adayların yapması gereken herhangi bir işlem yoktur. Yani adaylar sınava girebilmek için ücreti yatırmaları yeterlidir. Akabinde adaylardan herhangi bir başvuru alınmaz. Daha sonra da sınav giriş belgeleri yayınlandığında ( www.meb.gov.tr üzerinde yayınlanır. ) bunun çıktısını alarak sınava katılabilirler. Adaylar görev yaptıkları ilde sınava girerler.

Adaylık kaldırma sınavı nedir, ne demektir?

Tüm devlet memurluklarında olduğu gibi kişinin kamu kurumlarında ilk senesi staj niteliği taşımaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı'nda ise buna aday öğretmen veya stajyer öğretmen denilmektedir. MEB yani Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli ve kadrolu aday öğretmenlerin, aday öğretmenliklerinin kaldırılması yani asli öğretmenliğe geçiş için her sene sınav yapmaktadır. Bu sınava adaylık kaldırma sınavı yani AKS adı verilmektedir. Adaylık Kaldırma Sınavı yani AKS, her sene 81 il merkezinde tek sınavda yapılmaktadır.

Sınav 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek. Başarı puanı 60 ve üzerinde olan aday öğretmenler başarılı sayılmaktadır. Sınav sonuçlarının, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce valiliklere bildirilmesinin ardından başarılı olan aday öğretmenler adaylık sürecini tamamlamış sayılmaktadır.